Αρχική Διεθνη Νεα Άνοιξε το πέρασμα της Ράφα – Ανθρωπιστική βοήθεια αρχίζει να εισέρχεται στη Γάζα

Άνοιξε το πέρασμα της Ράφα – Ανθρωπιστική βοήθεια αρχίζει να εισέρχεται στη Γάζα

Από antwnio

Η ανθρωπιστική βοήθεια για τη Λωρίδα της Γάζας έχει αρχίσει να περνά από την Αίγυπτο στον παλαιστινιακό θύλακα μέσω του περάσματος της Ράφα, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε η αιγυπτιακή τηλεόραση.

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το Reuters, η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ισραήλ δήλωσε ότι τα σύνορα Γάζας-Αιγύπτου μπορεί να ανοίξουν το Σάββατο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτό θα γίνει προκειμένου να απομακρυνθούν ξένοι πολίτες.

Σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η πρεσβεία έλεγε ότι «έλαβε πληροφορίες» ότι το πέρασμα της Ράφα θα ανοίξει στις 10 π.μ. «Δεν γνωρίζουμε πόσο καιρό θα παραμείνει ανοιχτό για τους ξένους πολίτες να αναχωρήσουν από τη Γάζα», πρόσθεσε.

Αναμένουμε ότι πολλοί άνθρωποι θα επιχειρήσουν να περάσουν τα σύνορα σε περίπτωση που ανοίξουν και οι πολίτες των ΗΠΑ που επιχειρούν να εισέλθουν στην Αίγυπτο θα πρέπει να αναμένουν ένα δυνητικά χαοτικό και άτακτο περιβάλλον και στις δύο πλευρές του περάσματος, αναφέρεται σε ανακοίνωση της πρεσβείας.

Περίπου 175 φορτηγά με φάρμακα, τρόφιμα και νερό έχουν κολλήσει στην αιγυπτιακή πλευρά του περάσματος της Ράφα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Διαβάστε επίσης