Αρχική Κοινωνια Άρτα: Καλά νέα για τον 14χρονο που κατέρρευσε ενώ έλεγε τα κάλαντα – Ξεφεύγει τον κίνδυνο

Άρτα: Καλά νέα για τον 14χρονο που κατέρρευσε ενώ έλεγε τα κάλαντα – Ξεφεύγει τον κίνδυνο

Από antwnio

Θετικά είναι τα νέα από το νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» για τον μικρό ασθενή από την Άρτα, που κατέρρευσε στα Ιωάννινα την παραμονή των Χριστουγέννων, με εγκεφαλική αιμορραγία, ενώ έλεγε τα κάλαντα.

Ο 14χρονος παραμένει διασωληνωμένος αλλά σε σταθερή κατάσταση στη ΜΕΘ του Παίδων “Η Αγία Σοφία” όπου υποβλήθηκε σε μια δύσκολη επέμβαση το βραδυ της Κυριακής, έπειτα από μια… κούρσα διακομιδών από τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων στο Παίδων στην Αττική.

Το αγόρι έχει συμπληρώσει ένα 24ωρο στη Μονάδα, έπειτα από την ολοκλήρωση της πολύωρης, λεπτής χειρουργικής επέμβασης στον εγκέφαλο, με τους γιατρούς να είναι ικανοποιημένοι από την επέμβαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες το απόγευμα υποβλήθηκε σε απεικονιστικές εξετάσεις που επιβεβαίωσαν την καλή μετεγχειρητική έκβαση και τη συγκρατημένη αισιοδοξία των χειρουργών για την κατάστασή του.

Με βάση τα θετικά απεικονιστικά ευρήματα και τη σταθερή κλινική εικόνα του ανήλικου, οι γιατροί θα ξεκινήσουν ενδεχομένως μέσα στην ημέρα τη διαδικασία της μείωσης των κατασταλτικών φαρμάκων ώστε να προχωρήσουν στην αποσωλήνωσή του.

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε επίσης