Αρχική Media Έντονη αντίδραση της ΕΣΗΕΑ για το κλείσιμο της “Αυγής”: Ξαφνικός θάνατος, αποφασίστηκε χωρίς σχεδιασμό

Έντονη αντίδραση της ΕΣΗΕΑ για το κλείσιμο της “Αυγής”: Ξαφνικός θάνατος, αποφασίστηκε χωρίς σχεδιασμό

Από antwnio

Ανακοίνωση για την αναστολή έκδοσης της ημερήσιας έκδοσης της εφημερίδας «Αυγή» εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία της για την εξέλιξη αυτή.

Πλέον η εφημερίδα θα συνεχίσει μόνο με την κυριακάτικη έκδοση, ενώ η απόφαση δεν επηρεάζει την λειτουργεία της ιστοσελίδας, η οποία και αυτή θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.

Aναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για την «Αυγή»

“Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο για την απόφαση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να αναστείλει την καθημερινή έκδοση της εφημερίδας «ΑΥΓΗ».

Αυτός ο «ξαφνικός θάνατος» αποφασίστηκε χωρίς σχεδιασμό, χωρίς διαβούλευση, χωρίς ενημέρωση και, κυρίως, χωρίς εγγυήσεις για το μέλλον των εργαζομένων. Ανάλογες προσπάθειες είχαν γίνει και κατά το παρελθόν αλλά συνάντησαν τη σθεναρή αντίδραση των εργαζομένων και τα όποια σχέδια αναστολής της έκδοσης ματαιώθηκαν.

Η διακοπή της καθημερινής έκδοσης του ιστορικού εντύπου, στο οποίο υπηρέτησαν κορυφαίοι συνάδελφοι και πολιτικοί προερχόμενοι από την Αριστερά, αποτελεί πλήγμα για τον Κλάδο και τραυματίζει την πολυφωνία στην Ενημέρωση.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζητεί από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να αναθεωρήσει τη στάση της, να διαβουλευθεί με τις ενώσεις και τους εργαζόμενους και δηλώνει ότι θα σταθεί στο πλευρό των συναδέλφων”.

Διαβάστε επίσης