Αρχική Κοινωνια Έφυγε από τη ζωή ο πρώην βουλευτής Αθανάσιος Κονταξής

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην βουλευτής Αθανάσιος Κονταξής

Από antwnio

Πέθανε σε ηλικία 83 ετών ο πρώην βουλευτής Άρτας με τη Νέα Δημοκρατία, Αθανάσιος Κονταξής.

Εξελέγη για πρώτη φορά στις πρώτες μεταπολιτευτικές εκλογές τον Νοέμβριο του 1974 και έκτοτε επανεξελέγη στις εκλογές του 1977, του 1981, του 1989, του 1993 και του 1996.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας πληροφορηθείς την απώλεια του πρώην Βουλευτή Αθανάσιου Κονταξή, δήλωσε:

«Αισθήματα ιδιαίτερης θλίψης προκαλεί η είδηση της απώλειας ενός άξιου κοινοβουλευτικού ανδρός και καλού φίλου, του άλλοτε βουλευτή Άρτης Αθανάσιου Δ. Κονταξή. Με καταγωγή από τα Πράμαντα των Τζουμέρκων, γεννήθηκε στην ‘Αρτα το 1941, όπου και άσκησε με επιτυχία τη δικηγορία, διαδεχόμενος τον πατέρα του, που υπήρξε από τους πρώτους και πλέον έγκριτους δικηγόρους της ‘Αρτας.

Εξελέγη έξι φορές βουλευτής του νομού Άρτης από το 1974 έως το 2000, ενώ κατά τη διάρκεια της Κοινοβουλευτικής του θητείας υπήρξε μέλος πολλών Διαρκών Επιτροπών, αλλά και εκπροσώπησε τη χώρα επιτυχώς, επί σειρά ετών, στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Υπήρξε συνεπέστατος στα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα και τίμησε την ψήφο των συμπατριωτών του, προωθώντας αποτελεσματικά την επίλυση πολλών προβλημάτων.

Από το 1986 ασκούσε το επάγγελμα του στην Αθήνα ως δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω.

Στην οικογένειά του εκφράζω τα πλέον θερμά μου συλλυπητήρια» .

Διαβάστε επίσης