Αρχική Διαφορα νεα Ίμια: Ένταση μεταξύ σκάφους του Λιμενικού και τουρκικής ακταιωρού – Τι συνέβη

Ίμια: Ένταση μεταξύ σκάφους του Λιμενικού και τουρκικής ακταιωρού – Τι συνέβη

Από antwnio

Συναγερμός σήμανε στα Ίμια, καθώς σύμφωνα με ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος, τουρκική ακταιωρός, εισήλθε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ελευθερίας Σπυράκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, ελληνικό πλοίο προσέγγισε το τουρκικό σκάφος και του ζήτησε να αποχωρήσει. Ακολούθησε 10λεπτη ένταση, σύμφωνα πάντα με το Λιμενικό και στη συνέχεια η ακταιωρός αποχώρησε από τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το OPEN, έχουν καταγραφεί αντίστοιχα περιστατικά το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα ο υπουργός Ναυτιλία Χρήστος Στυλιανίδης να επικοινωνεί με τον τούρκο ομόλογό του. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο υπουργοί «συμφώνησαν να αποφευχθούν αντίστοιχα επεισόδια».

Η εκδοχή των Τούρκων

Ωστόσο η τουρκική ιστοσελίδα Soczu, που δημοσίευσε και βίντεο από το περιστατικό, δίνει διαφορετική εκδοχή. Σύμφωνα με το δημοσίευμα: «Σκάφος του ελληνικού λιμενικού, το οποίο κινήθηκε από το νησί της Καλύμνου γύρω στις 13.52, εισήλθε στα τουρκικά χωρικά ύδατα και προσπάθησε να φτάσει στα Ίμια 3,5 μίλια από τη συνοικία Gumusluk της περιοχής Bodrum της Mugla, παρεμποδίστηκε από το σκάφος του τουρκικού λιμενικού που περίμενε μισό μίλι μακριά από τους βράχους».

Και συνεχίζει η Soczu: «Κατά τη διάρκεια των 10 λεπτών έντασης, το ελληνικό σκάφος, το οποίο προσπάθησε να φτάσει στους βράχους Ίμια 4-5 φορές, απομακρύνθηκε από την περιοχή από το τουρκικό σκάφος.

Η ένταση έληξε όταν το ελληνικό σκάφος ρυμουλκήθηκε μπροστά από το νησί της Καλόλιμνου. Μετά το περιστατικό, δύο σκάφη της ακτοφυλακής από τα λιμάνια Bodrum και Yal?kavak στάλθηκαν στην περιοχή των Ιμίων».

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε επίσης