Αρχική Ελλαδα Αλέξης Τσίπρας: “Κραυγή αγωνίας” από εμπόρους, μισθωτούς και συνταξιούχους λόγω της ακρίβειας

Αλέξης Τσίπρας: “Κραυγή αγωνίας” από εμπόρους, μισθωτούς και συνταξιούχους λόγω της ακρίβειας

Από antwnio
Για «κραυγή αγωνίας» από τους εμπόρους, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους λόγω της ακρίβειας έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο κανάλι ΙΟΝΙΑΝ ΤV στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Πάτρα.

«Η βασική κραυγή αγωνίας που άκουσα σήμερα από τον εμπορικό κόσμο της Πάτρας είναι ότι αν συνεχιστεί για πολύ αυτή η κατάσταση, σε λίγο οι επιχειρήσεις θα είναι μη βιώσιμες. Τα νοικοκυριά σχεδόν στην τρίτη βδομάδα του μήνα μένουν χωρίς εισόδημα.

Είναι αυτονόητο λοιπόν ότι δεν καταναλώνουν», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας ότι αυτό δημιουργεί μια εξίσωση που είναι “άλυτη”: «ψηλότεροι λογαριασμοί ρεύματος, χαμηλότερος τζίρος, συσσωρευμένα χρέη».

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προειδοποίησε και πάλι ότι «δεν έχουμε δει ακόμα τις συνέπειες του πολέμου» και επανέλαβε το σχόλιό του πως «δεν είναι υπερβολή ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής στα τιμολόγια της ΔΕΗ που πολλαπλασιάζουν το κόστος για κάθε νοικοκυριό και κάθε επιχείρηση έχει την υπογραφή της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη».

Ταυτόχρονα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει πάρει μέτρα κατά της “αισχροκέρδειας”, υποστηρίζοντας ότι η ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ έχει σήμερα την “μερίδα του λέοντος” στα “υπερκέρδη” με «1 δισ. στο οχτάμηνο».

 

Διαβάστε επίσης