Αρχική Ελλαδα Αλλάζει ο καιρός: Με βροχές και πτώση θερμοκρασίας ο Νοέμβριος

Αλλάζει ο καιρός: Με βροχές και πτώση θερμοκρασίας ο Νοέμβριος

Από antwnio

Για φθινοπωρινή αλλαγή του καιρού με τον ερχομό του Νοεμβρίου, προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι Θοδωρής Κολυδάς και Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του, ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θοδωρής Κολυδάς από το ερχόμενο Σάββατο αναμένονται βροχές, με τη θερμοκρασία να υποχωρεί στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

«Το ερχόμενο Σάββατο το πρώτο αξιόλογο σύστημα με πολλές βροχές», αναφέρει ο κ. Κολυδάς και συνεχίζει:

«Η θερμοκρασία θα πέσει και θα επανέλθει σε επίπεδα κανονικά για την εποχή. Οι βροχές το πρώτο 15ημερο μπορεί να μην είναι πολλές, αλλά τα συστήματα που θα μας επηρεάσουν θέλουν προσοχή».

Στην αλλαγή του καιρού από την επόμενη Κυριακή αναφέρθηκε και ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, που προειδοποίησε για κακοκαιρία τύπου Π.

«Την Πέμπτη θα δούμε στα δυτικά, στα βόρεια και στο Ανατολικό Αιγαίο έναν καιρό τύπου “Π” – δηλαδή, αν το παρατηρήσουμε, σχηματίζει το γράμμα Π με βροχές στα δυτικά, προς τη Βόρεια Ελλάδα και προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αφήνοντας ουσιαστικά ανεπηρέαστο το εσωτερικό κομμάτι του γράμματος Π, που είναι κυρίως η κεντρική και η ανατολική ηπειρωτική χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Το πέρασμα της κακοκαιρίας θα είναι σύντομο, με τη θερμοκρασία να μην επηρεάζεται και να παραμένει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Το κύμα της κακοκαιρίας θα κρατήσει 24 ώρες και από την Παρασκευή θα έχουμε βελτίωση.

Από την Κυριακή περιμένουμε μια πιο οργανωμένη κακοκαιρία.

«Θα είναι πιο μουντή με περισσότερες βροχές, πιο επικίνδυνες καταιγίδες. Παρόμοιο το σκηνικό και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Αλλά και πάλι η θερμοκρασία δεν επηρεάζεται σημαντικά, και τα ανατολικά και νότια τμήματα δεν επηρεάζονται αξιόλογα από βροχές. Επιμένει δηλαδή η ανομβρία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Διαβάστε επίσης