Αρχική Εκκλησία Αμβρόσιος προς Μητροπολίτες: “Πάρτε τα πνευματικά σας τουφέκια και αρχίστε να ρίχνετε βολές”

Αμβρόσιος προς Μητροπολίτες: “Πάρτε τα πνευματικά σας τουφέκια και αρχίστε να ρίχνετε βολές”

Από antwnio

Νέο «κάλεσμα» από τον Μητροπολίτη πρώην Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιο, αυτή τη φορά προς όλους τους Μητροπολίτες. Με ανοιχτή του επιστολή τους καλεί… να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, λέγοντας χαρακηριστικά πως με όσα συμβαίνουν… «θέλουμε να αγιάσουμε και δεν μας αφήνουν…»!

Ο κ. Αμβρόσιος αναφέρει πως πρέπει «να πάρουμε το όπλο μας και να ρίψουμε και πάλιν μερικές βολές στον αέρα, μήπως και ξυπνήσουν οι αρμόδιοι! Γι’ αυτό και ξαναπαίρνουμε τα πνευματικά μας όπλα και ξαναρχίζουμε να ρίχνουμε ντουφεκιές στον αέρα! Εάν κάποιους τους κτυπήσουν και τους τραυματίσουν οι σφαίρες μας εμείς δεν θα έχουμε την ευθύνη»!

Ο κ. Αμβρόσιος δηλώνει πως «άκουσε φωνή» που τον κάλεσε να πει στους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος να πείσουν τον λαό να επιστρέψει στην αγκαλιά του Θεού, ώστε να σταματήσουν οι καταστροφές.

Οπως λέει, ενώ παλαιότερα οι Επίσκοποι έπρατταν το καθήκον τους, τελευταία με τον κορονοϊό «εξεδιώξαμεν τους πιστούς εκ του οίκου του Κυρίου. Ελησμονήσαμεν ότι ο Οίκος του Κυρίου είναι ιατρείον ψυχών. Οπως στην Σπιναλόγκα με τους λεπρούς, όπου η Εκκλησία είχε πάντα εφημέριο. Ο οποίος ουδέποτε κόλλησε λέπρα. Οπως λέει «απέναντι στον εφιάλτη που ζουν οι Ελληνες, η λύση είναι οι συμπροσευχές και οι λιτανείες στις οποίες θα προπορεύονται εικόνες θαυματουργές. «Δεν βλέπω όμως μεγάλη διάθεση από δεσποτάδες, ιερείς, μοναχούς για κάτι τέτοιο. Ο καιρός περνάει, οι πύρινες γλώσσες αφανίζουν χιλιάδες εκτάσεις δασικού πλούτου, σπίτια κ.λπ., αλλά εμείς… τον χαβά μας! Ολοι στα γόνατα τώρα, δίχως άλλη αναβολή για να σώσουμε ό,τι σώζεται»!

Διαβάστε επίσης