Αρχική Διαφορα νεα Αναστάτωση στο “Ελ. Βενιζέλος” μετά από αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου της Egypt Air

Αναστάτωση στο “Ελ. Βενιζέλος” μετά από αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου της Egypt Air

Από antwnio

Έκτακτη προσγείωση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» χρειάστηκε να πραγματοποιήσει χθες Σάββατο λίγο μετά τις 15.00 το μεσημέρι αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας EGYPT AIR.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το protothema.gr, η πτήση αναχώρησε από το Αεροδρόμιο του Καΐρου με τελικό προορισμό το αεροδρόμιο της Βεγγάζης Λιβύης, πλην όμως λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στο αεροδρόμιο της Βεγγάζης και μετά από δύο αποτυχημένες απόπειρες προσγείωσης του αεροσκάφους, ο κυβερνήτης του αιτήθηκε να προσγειωθεί εκτάκτως στο «Ελ.Βενιζέλος».

Στο αεροπλάνο επέβαιναν 111 επιβάτες και 6μελές πλήρωμα. Κατά την άφιξη του το αεροσκάφος στάθμευσε στο σημείο Α47 της πίστας του αερολιμένα.

Μετά από συνεννόηση του εκπροσώπου της αεροπορικής εταιρείας με εκπρόσωπο του αερολιμένα και λόγω της άρνησης του κυβερνήτη να παραμείνουν οι επιβάτες εντός του αεροσκάφους έως ότου αναχωρήσει εκ νέου για το αεροδρόμιο της Βεγγάζης, οι επιβάτες αποβιβάστηκαν από το αεροσκάφος, με την συνοδεία αστυνομικών και υπαλλήλων ασφαλείας του αερολιμένα.

Μετά τη διενέργεια ελέγχου ασφαλείας μεταφέρθηκαν στην αίθουσα πύλης αναμονής επιβίβασης Α23 του αερολιμένα όπου και παρέμειναν μέχρι την 20:00 οπότε και ξεκίνησε η διαδικασία επιβίβασης τους στο αεροσκάφος. Κατά την παραμονή τους στην ανωτέρω αίθουσα, τέσσερις εκ των επιβατών, με σκοπό να παραμείνουν στην χώρα μας, επιχείρησαν να κρυφτούν σε τουαλέτα που υπήρχε στο σημείο, αλλά έγιναν αντιληπτοί από τους παρευρισκόμενους αστυνομικούς και οδηγήθηκαν και αυτοί στο αεροσκάφος.

Τελικά στις 21.05 η πτήση αναχώρησε για τη Βεγγάζη.

Διαβάστε επίσης