Αρχική Ελλαδα Ανοιξιάτικο το σκηνικό του καιρού την 28η Οκτωβρίου – Πού θα δούμε παρέλαση με βροχή

Ανοιξιάτικο το σκηνικό του καιρού την 28η Οκτωβρίου – Πού θα δούμε παρέλαση με βροχή

Από antwnio

Με θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυλήσει ο καιρός έως και την Κυριακή 29 Οκτωβρίου.

Μοναδική εξαίρεση σε αυτόν τον ήπιο καιρό της Τρίτης και Τετάρτης θα είναι το βράδυ της Τετάρτης (25/10) στο βόρειο Ιόνιο, κυρίως στην περιοχή της Κέρκυρας, όπου θα εκδηλωθούν καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές.

Νωρίς την Πέμπτη και μέχρι το μεσημέρι θα υπάρξουν τοπικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, ενώ αργότερα θα βρέξει και στο ανατολικό Αιγαίο. Και η Παρασκευή θα έχει ως κύριο χαρακτηριστικό την εμφάνιση λίγων βροχών στα δυτικά. Ο καιρός το Σάββατο της 28ης Οκτωβρίου θα παραμείνει ήπιος, χωρίς βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Εξαίρεση θα είναι οι λίγες βροχές στα δυτικά. Oλες τις ημέρες δεν θα λείψουν τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες με τους ανέμους από την Τετάρτη 25/10 να είναι ξανά νοτίων διευθύνσεων, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Παναγιώτη Γιαννόπουλου.

Πιο αναλυτικά για σήμερα Τρίτη 24/10 προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες, κυρίως από το απόγευμα, οπότε και η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί με ισχύ έως 3 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες. Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και ενδέχεται να σημειωθεί ομίχλη. Θα υπάρξουν άνεμοι μεταβλητοί 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός από σήμερα μέχρι και την 28η Οκτωβρίου

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25-10-2023

Αραιές νεφώσεις, οποίες από το απόγευμα στα βορειοδυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα είναι αρχικά βόρειοι 3 με 4, στρεφόμενοι βαθμιαία σε νότιους 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26-10-2023

Αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά και βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27-10-2023

Στα δυτικά και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στην ανατολική νησιωτική χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις, τοπικά πιο πυκνές.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Διαβάστε επίσης