Αρχική Διεθνη Νεα Απίστευτο βίντεο: Αστυνομικοί στη Βαυαρία εμφανίστηκαν χωρίς παντελόνια – Διαμαρτύρονται για την έλλειψη στολών

Απίστευτο βίντεο: Αστυνομικοί στη Βαυαρία εμφανίστηκαν χωρίς παντελόνια – Διαμαρτύρονται για την έλλειψη στολών

Από antwnio

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Αστυνομικοί στο κρατίδιο της Βαυαρίας, στη Γερμανία, βρήκαν έναν ασυνήθιστο τρόπο για να διαμαρτυρηθούν για τις ελλείψεις στολών.

Ειδικότερα, βίντεο που ανήρτησε στο YouTube και μέσα κοινωνικής δικτύωσης το παράρτημα του συνδικάτου DpolG στη Βαυαρία, διακρίνονται δύο αστυνομικοί – άνδρας και γυναίκα – σε περιπολικό να ρωτούν ο ένας τον άλλον: «Πόσον καιρό περιμένεις;» και να απαντούν αντίστοιχα τέσσερις και έξι μήνες, προτού αποβιβαστούν αποκαλύπτοντας ότι δεν φορούν… παντελόνια.

«Μπορεί να ακούγεται σαν Πρωταπριλιάτικο αστείο, αλλά κάθε άλλο παρά για γέλια είναι. Η έλλειψη στολών ισοδυναμεί με έλλειψη σεβασμού για τους αστυνομικούς», δήλωσε ο πρόεδρος του παραρτήματος του DPolG στη Βαυαρία, Γιούργκεν Κένλαϊν.

 

«Οι Βαυαροί αστυνομικοί “ξεγυμνώνονται” και μπορεί κυριολεκτικά να ξεμείνουν από παντελόνια», σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι η αναμονή για 21 διαφορετικά μέρη των στολών, από καπέλα μέχρι παντελόνια και σακάκια, μπορεί να πάρει μήνες, εφόσον είναι διαθέσιμα.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Βαυαρίας λέει ότι θα λυθεί το πρόβλημα με τις ελλείψεις στολών των αστυνομικών

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Βαυαρίας παραδέχθηκε το πρόβλημα κάνοντας λόγο για προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες μεταξύ άλλων, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και στον απόηχο της πανδημίας της Covid-19, που επηρέασαν την τροφοδοσία των αστυνομικών ειδικά με τα καλοκαιρινά παντελόνια πολλαπλών χρήσεων.

Και υποσχέθηκαν ότι μέχρι το 2030 θα λειτουργήσει νέο κέντρο υλικοτεχνικής υποστήριξης στο κρατίδιο αυτό μειώνοντας την εξάρτηση του αστυνομικού σώματος από εξωτερικούς προμηθευτές.

Παρά το πρόβλημα το υπουργείο είπε ότι οι αστυνομικοί μπορούν να συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους χρησιμοποιώντας άλλες στολές, όταν δεν είναι διαθέσιμα συγκεκριμένα κομμάτια. Αλλά ο πρόεδρος του του παραρτήματος του DPolG στη Βαυαρία δεν φάνηκε να πείθεται: «Προς το παρόν παραμένει ασαφές αν θα υπάρξει λύση. Τι θα σκέφτονται οι νεοσύλλεκτοι αστυνομικοί όταν υποχρεούνται να ολοκληρώνουν με πολιτικά ρούχα την εκπαίδευσής τους, αντί να τους δίνουν κανονικές στολές;».πηγή .parapolitika.gr/

Διαβάστε επίσης