Αρχική Κοινωνια Απεργία για το φορολογικό: Χωρίς ταξί και σήμερα η Αττική – Μεγάλη αυτοκινητοπορεία στο κέντρο της Αθήνας – ΒΙΝΤΕΟ

Απεργία για το φορολογικό: Χωρίς ταξί και σήμερα η Αττική – Μεγάλη αυτοκινητοπορεία στο κέντρο της Αθήνας – ΒΙΝΤΕΟ

Από antonio

Ακινητοποιημένα παραμένουν τα ταξί και σήμερα Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου στην Αττική, με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων να αντιδρά στο φορολογικό νομοσχέδιο που συζητείται στη βουλή.

Νωρίτερα προκλήθηκε μποτιλιάρισμα στην Πειραιώς, καθώς οι οδηγοί πραγματοποιούν αυτοκινητοπορεία προς το κέντρο της Αθήνας.   Πριν από λίγη ώρα οι αυτοκινητιστές ταξί έφτασαν έξω από τη Βουλή, όπου συζητείται το νέο φορολογικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Οι οδηγοί αναμένεται να συνεχίσουν την κινητοποίηση τους με πορεία προς το υπουργείο Μεταφορών.

Δείτε Βίντεο

Υπενθυμίζεται ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων αποφάσισε να προχωρήσει μέχρι και την Παρασκευή στις 5:00 π.μ. σε δύο επαναλαμβανόμενες 48ωρες πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις.

Η Ομοσπονδία καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της χώρας να προβούν σε οποιαδήποτε κινητοποίηση κρίνουν απαραίτητη, πλέον της απεργίας.

«Κανένα ταξί στο δρόμο, πρέπει να καταλάβει η κυβέρνηση ότι ο κλάδος μας καταστρέφεται» επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της.

Ακόμη, το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι με ομόφωνη απόφαση όλων των παρατάξεων την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων στις 5 & 6 Δεκεμβρίου, πραγματοποιώντας 48ωρη απεργία και εκφράζοντας «την οργή και την αγανάκτηση χιλιάδων αυτοκινητιστών για την φοροληστρική επίθεση της κυβέρνησης».

Μάλιστα με  ανακοίνωση του το ΣΑΤΑ, είχε αποσαφηνήσει ότι oι ιδιοκτήτες ταξί της Αττικής θα απεργήσουν στις 5 και 6 Δεκεμβρίου.

«Το υπό ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο είναι μια απροκάλυπτη πρόθεση εξόντωσης κάθε μορφής ατομικής επιχειρηματικότητας. Είναι ωμή δολοφονία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των αξιών που υποτίθεται ότι παρέχει μια δημοκρατική χώρα στους πολίτες της» αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Διαβάστε επίσης