Αρχική Κοινωνια Απορρίφθηκε το αίτημα Κούγια για αναβολή στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου – Το σκεπτικό της απόφασης

Απορρίφθηκε το αίτημα Κούγια για αναβολή στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου – Το σκεπτικό της απόφασης

Από antwnio

Αίτημα αναβολής της δίκης, επικαλούμενος επαγγελματικούς αλλά και σοβαρούς προσωπικούς λόγους, υπέβαλε ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, με την έναρξη της διαδικασίας ενώπιον του ΜΟΔ, το οποίο ωστόσο απορρίφθηκε.

Αμέσως μετά το «παρούσα» της 34χρονης κατηγορουμένης για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας και τη δήλωση παράστασης Πολιτικής Αγωγής από τον πατέρα του παιδιού, ο κ. Κούγιας ζήτησε την αναβολή της δίκης για μετά τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, ο συνήγορος επικαλούμενος σειρά σοβαρών δικών που είναι σε εξέλιξη ή ξεκινούν άμεσα με «προβλήματα παραγράφων ή λήξεως 18μηνων» στα οποία πρέπει να παρίσταται ζητήσει από το δικαστήριο να προχωρήσει σε αναβολή. Αναφέρθηκε επίσης σε σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

Ο κ. Κούγιας προανήγγειλε πως μεθαύριο Τετάρτη η εντολέας του θα απολογηθεί για τη δικογραφία που αφορά τον θάνατο των δύο μικρότερων παιδιών της και έκανε λόγο για κίνδυνο να «έχουμε αντιφατικές αποφάσεις».

Ξεκαθάρισε δε, πως μέχρι τον Απρίλιο δεν προτίθεται να ζητήσει την έξοδο της Ρούλας Πισπιριγκου από την φυλακή και τόνισε πως η υπόθεση μπορεί να αναβληθεί καθώς δεν τίθεται θέμα 18μηνου για την εντολέα του.

«Πρώτο μέλημα του δικαστηρίου είναι η απονομή της Δικαιοσύνης»

«Πρώτο μέλημα του δικαστηρίου είναι η απονομή της Δικαιοσύνης. Έχουμε μία κατηγορούμενη που είναι κρατούμενη. Δεν σημαίνει ότι μπορεί να δοθεί αναβολή επειδή αργεί το 18μηνο ούτε ότι πρέπει να παραμείνει κρατούμενη ή να δικαστεί όταν πλησιάζει το 18μηνο», δήλωσε η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου απορρίπτοντας το αίτημα για αναβολή.

Διαβάστε επίσης