Αρχική Εκκλησία Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Έρανο για τους σεισμόπληκτους

Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Έρανο για τους σεισμόπληκτους

Από antwnio

Σε έρανο για τους σεισμόπληκτους κατά τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής καλεί τους πιστούς με εγκύκλιό του ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος. 

Με εγκύκλιο που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη και θα διαβαστεί στους ιερούς ναούς την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρει ότι αυτές τις μέρες “είμαστε μάρτυρες του θρήνου, του πόνου και της συμφοράς των γειτονικών μας λαών που προκάλεσε στη χώρα τους ο φοβερός σεισμός”.

Σημειώνει ότι στις εν λόγω περιοχές ζουν πολλοί Χριστιανοί, οι οποίοι βιώνουν τις συνέπειες του σεισμού, ενώ ανάμεσα στις ζημίες συγκαταλέγονται και Εκκλησίες που κατέρρευσαν. “Οι φυσικές καταστροφές δεν κάνουν διακρίσεις μεταξύ Χριστιανών και αλλοθρήσκων, ούτε μεταξύ πλούσιων και φτωχών”, υπογραμμίζει.

Ο Αρχιεπίσκοπος σημειώνει ότι η Εκκλησία δεν είναι δυνατό να μείνει αδιάφορη. “Αντίθετα, πνευματικό χρέος μας είναι να τους προσφέρουμε όλη μας τη βοήθεια και συμπαράσταση. Ολόψυχα ευχόμαστε, ακόμη, όπως ο Θεός παράσχει πλούσιους τους οικτιρμούς και τις ευλογίες Του προς ανακούφιση των παθόντων και αποκατάσταση των ζημιών”.

Γι’ αυτό, σε ένδειξη έμπρακτης συμπαράστασης του λαού προς τα θύματα του σεισμού, αναφέρει ότι κατά τη λειτουργία της Κυριακής, 19 Φεβρουαρίου 2023, θα διεξαχθεί έρανος σε όλους τους ιερούς ναούς της ελεύθερης Κύπρου.

“Απευθύνουμε, ως εκ τούτου, θερμή πατρική έκκληση προς τα φιλάνθρωπα αισθήματα όλων σας, όπως προσφέρετε γενναιόδωρα για τον σκοπό αυτό. Θα είναι τούτο μια συμβολική έκφραση των αισθημάτων της αγάπης μας”, αναφέρει.

Διαβάστε επίσης