Αρχική Ελλαδα Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη στα Σκόπια από τη Θεσσαλονίκη: Προκλητική η ρητορική τους, την απορρίπτουμε και την επιστρέφουμε

Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη στα Σκόπια από τη Θεσσαλονίκη: Προκλητική η ρητορική τους, την απορρίπτουμε και την επιστρέφουμε

Από antwnio

Σαφές μήνυμα στη νέα ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας να εγκαταλείψει την «προκλητική και ανιστόρητη» ρητορική έστειλε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο πλαίσιο της 49ης τακτικής γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας, στη Θεσσαλονίκη

«Η στάση της νέας Προέδρου και του εντολοδόχου πρωθυπουργού είναι και παράνομη και προκλητική. Και την επιστρέφουμε. Ο δρόμος προς την Ευρώπη μπορεί να σταματήσει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός ο οποίος δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία λέγοντας ότι «οι ανιστόρητοι εντός των συνόρων πρέπει να καταλάβουν ότι η πατρίδα δεν μπορεί να παραιτείται από τα όπλα της. Μας φόρτωσαν τη συμφωνία και τώρα μας ζητάμε να κυρώσουμε τα Μνημόνια», σημείωσε με έμφαση.

Για τις εξαγωγές

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τις εξαγωγές ως την πιο δυναμική συνιστώσα της ελληνικής οικονομίας. Αναφερόμενος στη συνολική εικόνα της ελληνικής οικονομίας είπε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί μεγάλες αλλαγές στην ελληνική οικονομία αναφερόμενος στην αύξηση κατά 41% των επενδύσεων τα τελευταία χρόνια και τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στην Ελλάδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην αύξηση του κατώτατου του μισθού αλλά και το μέσου μισθού που όπως είπε είναι πλέον στα 1.300 ευρώ. Σημείωσε ακόμα ότι ότι τα τελευταία χρόνια δημιουργήθηκαν 450.000 θέσεις εργασίας. Η παραγωγική βάση της χώρας μας αυξάνεται και το γκάζι των επενδύσεων παραμένει και φέτος πατημένο ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τη συμφωνία των Πρεσπών

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε πως η Νέα Δημοκρατία είχε εγκαίρως προειδοποιήσει για τους κινδύνους της Συμφωνίας των Πρεσπών, υπενθύμισε ότι το κόμμα του την είχε καταψηφίσει και τόνισε με έμφαση πως η κυβέρνηση θα σταθεί στο πλευρό των εξαγωγικών επιχειρήσεων για να προστατεύσουν τα προϊόντα της Μακεδονίας. «Χρειαζόμαστε μια αντεπίθεση για την αυθεντικότητα και την ποιότητα των προϊόντων της Μακεδονίας μας», είπε χαρακτηριστικά.

«Να ξεχωρίσουμε τους αληθιούς πατριώτες του έργου από τους ψευτοπατριώτες του γλυκού νερού και ειδικά από τους εμπόρους των εθνικών μας θεμάτων», ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Όσον αφορά στις ευρωεκλογές ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για αποχή και αδράνεια ούτε για τυφλά μηνύματα. «Δεν χρειαζόμαστε ψήφους αψήφιστες αλλά ψήφο ευθύνης και ωριμότητας».

Διαβάστε επίσης