Αρχική Διεθνη Νεα Αυστραλία: Οικογένεια εγκλωβισμένη στην έρημο για μέρες

Αυστραλία: Οικογένεια εγκλωβισμένη στην έρημο για μέρες

Από antwnio

Μια οικογένεια, που ταξιδεύει με τροχόσπιτο έχει κολλήσει σε έρημο της Αυστραλίας, έπειτα από τις άνευ προηγούμενου βροχές που έπληξαν περιοχές στην καρδιά της Αυστραλίας.

Ο μακρινής Ελληνικής καταγωγής Orios Zavros, με την σύζυγό του και τα δύο τους ανήλικα παιδιά, ταξιδεύουν οδικώς σε διάφορες παροχές της Αυστραλίας από τον Νοέμβριο του 2020.

Καταγράφουν μάλιστα τις εμπειρίες τους στα social media. Τώρα πραγματοποιούν το τελευταίο σκέλος της διαδρομής μέχρι το Περθ της Δυτικής Αυστραλίας. Που αποδεικνύεται και το πιο δύσκολο.

Το τροχόσπιτο τους έχει εγκλωβιστεί στα λασπώδη νερά της αυστραλιανής ερήμου και χρειάστηκε να ενεργοποιήσουν μηχανισμό έκτακτης ανάγκης για να ειδοποιήσουν πως έχουν «κολλήσει» κυριολεκτικά «στην μέση του πουθενά».

Οι αρχές τους έριξαν από ελικόπτερο προμήθειες και ένα δορυφορικό τηλέφωνο για να επικοινωνήσουν μεταξύ άλλων με τους γονείς του Orios. Οι Theo και Largis Zavros μίλησαν για την περιπέτεια αυτή της οικογένειας στο κανάλι 9 από την Δυτική Αυστραλία και είπαν πως ανακουφίστηκαν όταν άκουσαν τις φωνές των εγκλωβισμένων παιδιών τους.

Ωστόσο η περιπέτεια της οικογένειας Zavros μπορεί και να κρατήσει αρκετές μέρες ακόμα, καθώς το σημείο που βρίσκονται είναι δύσβατο και είναι δύσκολο να τους προσεγγίσουν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Πολλές περιοχές τις Αυστραλίας αντιμετωπίζουν ακραία καιρικά φαινόμενα για την εποχή. Από σφοδρές καταιγίδες που δημιουργούν πλημμυρικά φαινόμενα στις κεντρικές και ανατολικές περιοχές, έως εκτός ελέγχου πυρκαγιές στην Δυτική Αυστραλία.

Η οικογένεια Zarvos θα έχει πολλά να θυμηθεί από την παραμονή τους κάπου στο κέντρο, στην έρημο Simson, στο εθνικό πάρκο Witjira της Νότιας Αυστραλίας.

ertnews.gr

Διαβάστε επίσης