Αρχική Διαφορα νεα Βέροια: Ινδοί εργάτες κατήγγειλαν πατέρα και γιο πως τους πήραν τα διαβατήρια και τους είχαν να δουλεύουν απλήρωτους

Βέροια: Ινδοί εργάτες κατήγγειλαν πατέρα και γιο πως τους πήραν τα διαβατήρια και τους είχαν να δουλεύουν απλήρωτους

Από antwnio

Δύο εργάτες από την Ινδία κατήγγειλαν πατέρα και γιο στη Βέροια, πως τους είχαν να δουλεύουν σε χωράφια χωρίς να τους πληρώνουν, τους απειλούσαν, τους είχαν πάρει όλα τα ταξιδιωτικά έγγραφα και παράλληλα τους είχαν να μένουν σε χώρους με άθλιες συνθήκες.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν οι δύο Ινδοί εργάτες, είχαν ξεκινήσει να εργάζονται σε χωράφια του 48χρονου και του 19χρονου γιου του από το περασμένο καλοκαίρι. Οι εργοδότες τους του πήραν όλα τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα με την πρόφαση της έκδοση ΑΦΜ και ΑΜΚΑ και δεν τους τα επέστρεψαν ποτέ, σύμφωνα με τους δύο καταγγέλλοντες.

Επιπλέον, στην καταγγελία τους υποστήριξαν πως πατέρας και γιος τους απειλούσαν ότι θα τους χτυπήσουν ενώ δεν τους πλήρωναν για τις εργασίες που έκαναν

Στις αρχές Μαρτίου οι δύο Ινδοί προχώρησαν σε καταγγελία στις Αστυνομικές Αρχές. Όπως είπαν, χρειάστηκε να απευθυνθούν σε δικηγόρο προκειμένου να πάρουν πίσω τα χαρτιά τους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, σε βάρος πατέρα και γιου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συναυτουργία.

Η ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρει:

Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 2 ημεδαπών ανδρών (πατέρας και γιος), για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, χθες (14 Μαρτίου 2024) το πρωί, 2 αλλοδαποί άνδρες κατήγγειλαν στο Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας, ότι οι προαναφερόμενοι πατέρας και γιος, από το καλοκαίρι του 2023 έως και αρχές Μαρτίου του 2024, τους απασχολούσαν ως εργάτες γης και χρησιμοποιώντας απειλή βίας και παρακρατώντας τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, τους επέβαλλαν να εργάζονται σε αγροτικές εργασίες, χωρίς να τους καταβάλλουν τα δεδουλευμένα τους.

Επίσης κατήγγειλαν ότι για το παραπάνω χρονικό διάστημα τους παρείχαν κατάλυμα, το οποίο δεν τηρούσε τις απαιτούμενες συνθήκες διαβίωσης.

Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας, ενώ στους παθόντες παρασχέθηκε η απαιτούμενη προστασία και αρωγή.πηγή .thestival.gr

Διαβάστε επίσης