Αρχική Πολιτική Βελόπουλος: Δεν δέχομαι τους γάμους των ομοφυλοφίλων – Να μην υιοθετούσαν παιδιά, είναι παράνομη πράξη

Βελόπουλος: Δεν δέχομαι τους γάμους των ομοφυλοφίλων – Να μην υιοθετούσαν παιδιά, είναι παράνομη πράξη

Από antonio

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τα ελληνοτουρκικά, για το νέο νομοσχέδιο αλλά και για τους γάμους των ομοφυλοφίλων.

«Δεν εκχωρείς δικαιώματα οικονομικού πλουτισμού των Ελλήνων που είναι φτωχοί»

Ο κ. Βελόπουλος μίλησες για τα ελληνοτουρκικά με αφορμή την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Δεν ξέρω γιατί κάθε φορά που έρχεται ο Ερντογάν έχει η κυβέρνηση χαμηλά τον πήχη. Τότε γιατί συναντώνται; Το ερώτημά μου στην κυβέρνηση είναι συνεχώς το εξής: έχει αλλάξει κάτι με την Τουρκία; Έχει διαμορφώσεις μία άλλη εξωτερική πολιτική; Όχι. Πως δεν έχουμε απειλές; Πριν από 20 μέρες ο Ερντογάν είπε ότι η Θεσσαλονίκη είναι η Γάζα του; δεν τρέφω αυταπάτες, ας συναντηθούν, ας συζητήσουν θα τα ξαναλέμε πάλι σε 5 χρόνια. Η Τουρκία έχει ένα συγκεκριμένο όνειρο: ο οθωμανισμός, δηλαδή όλα τα Βαλκάνια υπό την Τουρκία. Αυτός διεκδικεί οθωμανική αυτοκρατορία. Μου θυμίζει την εποχή του 73-74, οι ιστορικές συνθήκες είναι ακριβώς οι ίδιες. Εκείνη την εποχή είχαμε σοσιαλιστή στην Τουρκία, τον Ετζεβίτ, και έκανε άνοιγμα προς την κομμουνιστική Σοβιετική ένωση. Οι Αμερικανοί φοβούμενοι μη φύγει από τη σφαίρα επιρροής της Δύσης η Τουρκία, του έδωσαν την Κύπρο, τον προέτρεψε ο Κίσινγκερ να κάνει εισβολή στην Κύπρο. Τώρα έχουμε το εξής παράλληλο γεγονός: τώρα που η Ρωσία φλερτάρει με την Τουρκία, και αμφίδρομα, έρχεται ο αμερικάνικος παράγοντας και πιέζει την Ελλάδα να δώσουμε κάτι στην Τουρκία, και αναφέρεται στο Αιγαίο, από τον 28ο μεσημβρινό και ανατολικά», είπε αρχικά.

«Έχουμε δύο σημεία: ανατολικό Αιγαίο, αποστρατικοποίηση, έχουν φύγει πολλά οπλικά συστήματα και απενεργοποιούνται άλλα, ρωσικής κατασκευής, άρα δεν χρειάζεται μυαλό να καταλάβουμε ότι 1974 έχουμε σήμερα, αύριο να συμβεί κάτι. Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Ο τουρκικός παράγοντάς είναι ο βατήρας των αμερικάνικων συμφερόντων στην Ευρασία. Αυτό σημαίνει ότι η όποια προσέγγιση με την Ρωσία αφήνει ρωγμή στα αμερικανικά συμφέροντα», συμπλήρωσε ο κ. Βελόπουλος.

Για τα ανταλλάγματα που θέλει να ζητήσει η Τουρκία, ο κ. Βελόπουλος τόνισε πως, «Για να μπορούν να φέρουν πίσω, πρέπει να πάρει και κάτι η Τουρκία. Ανοίξαμε κερκόπορτα στο Αιγαίο. Το να πάρει ελληνικό έδαφος ή να κάνει συνεκμετάλλευση είναι το ίδιο. Από το δικό μου το χρήμα θα πάρεις εσύ; Οι διεθνείς συνθήκες είναι υπέρ της Ελλάδος. Δώδεκα ναυτικά μίλια και ΑΟΖ. Ας κάνουν μπάνιο στην παραλία τους. Δεν εκχωρείς δικαιώματα οικονομικού πλουτισμού των Ελλήνων που είναι φτωχοί. Είναι χρ4ηματα των Ελλήνων γιατί να τα μοιραστούμε με την Τουρκία; Θα ταΐσω τον εχθρό; Η Τουρκία είναι εχθρική χώρα. Όχι ο λαός, μην τα μπερδεύουμε, άλλο ο τουρκικός λαός που έχει άλλη διάθεση, αλλά σε γεωπολιτικό, στρατηγικό επίπεδο. Διεκδικούν κομμάτια ελληνικού εδάφους. Είναι γραφική η κυβέρνηση. Έχετε δει σε άλλη χώρα η κυβέρνηση να μην ξέρει αν θα πάει στη Θράκη ο Ερντογάν; Αυτό δεν είναι κυβέρνηση, είναι τσίρκο. Ο τουρκικός παράγοντας δεν θέλει το ζήτημα των ελληνοτουρκικών να ναι ευρωπαϊκό και νατοϊκό. Θέλει να είναι διμερές. Αν το κάνει διμερές ο πρωθυπουργός, είναι μέγα έγκλημα. Δεν ξέρουμε τι συζητάει ο πρωθυπουργός, δεν ενημερώνει κανέναν».

Στη συνέχεια ο κ. Βελόπουλος έκανε μνεία το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Τα Νέα», για τον μέσο όρο κατανόησης κειμένου των παιδιών στο σχολείο.

«Εξαιρετικό πρωτοσέλιδο πρέπει να προβληματίσει όλος τους γονείς και τους πολιτικούς και όλους. Χρειάζεται παιδεία, να επιστρέψουμε στην ελληνική γλώσσα, γιατί δεν πάμε πουθενά χωρίς την ελληνική γλώσσα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Όταν οι πολιτικοί δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, δεν ξέρουν πώς βγαίνουν τα λεφτά»

Μεταξύ άλλων ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε στα οικονομικά, για το νέο νομοσχέδιο για τους servicers, και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

«Συμφωνώ με τον Έλληνα πρωθυπουργό αλλά με αυτά που έλεγε το 2017 και το 2018. Έλεγε ότι δε θα φορολογήσω τους ελεύθερους επαγγελματίες. Δεν γίνεται να κάνεις πολιτική έτσι. Έρχεται και επιβάλλει χαράτσια λες και είναι ο νέος σουλτάνος χωρίς να αποδώσεις στον Έλληνα αυτά που δικαιούται; Πρότεινα να κάνει αυτό που κάνουν οι Αμερικανοί. 15% οριζόντιο φόρο αλλά: έσοδα – έξοδα. Αν μου δώσεις κίνητρο και μου πεις ότι όλα τα έσοδα έξοδα μπαίνουν σε ένα καζάνι και ό,τι περισσεύει φορολογείται, θα σου φέρω το 24% του ΦΠΑ. Οι εταιρείες φορολογούνται με 22% άρα, έσοδα έξοδα. Δεν τα δηλώνεις εδώ γιατί δεν έχεις φοροαπαλλαγές, δεν έχεις κίνητρο.  Οι περισσότεροι πολιτικοί δεν έχον εργαστεί, δεν ξέρουν τι σημαίνει τιμολόγιο, απόδειξη παροχής υπηρεσιών. Όταν δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, δεν ξέρουν πώς βγαίνουν τα λεφτά», υπογράμμισε ο κ. Βελόπουλος.

Και προσέθεσε: «Οι Έλληνες πουλάνε τα ακίνητά τους. Πρέπει τώρα να καταργηθεί η Golden Visa. Τέλος στην ασυδοσία του Airbnb. Θα είμαστε όλοι φιλοξενούμενοι στην Ελλάδα».

«Δεν δέχομαι τους γάμους των ομοφυλοφίλων»

Για τον γάμο των ομοφυλοφίλων:

«Ως χριστιανός ορθόδοξος, δεν το δέχεται η θρησκεία μου, άρα δεν μπορώ να το δεχθώ και εγώ. Διαφωνώ ως χριστιανός ορθόδοξος. Η δική μου η θρησκεία, που σεβόμαστε όλες τις θρησκείες, και μουσουλμάνους και εβραίους,  λέει ότι αυτό δεν είναι συμβατό με την πίστη μου. Ο χριστιανισμός μπορεί να λέει «αγαπάτε αλλήλους», αλλά δεν λέει παντρευτείτε και μεταξύ σας οι ομοφυλόφιλοι. Είμαι αντίθετος ως χριστιανός. Να μην υιοθετούσαν παιδιά οι ομοφυλόφιλοι αυτό είναι παράνομη πράξη. Τα μείζονα ζητήματα της ελληνικής κοινωνίας δεν είναι αυτά, τα μείζονα είναι ακρίβεια το φορολογικό και τα λοιπά. Όπως σεβόμαστε την μπούργκα έτσι θα σεβόμαστε τους κανόνες της Εκκλησίας μας», σχολίασε.

Διαβάστε επίσης