Αρχική Πολιτική Βορίδης για Κασσελάκη: Ασχολούμαστε με τα προσωπικά του γιατί δεν έχει να μας πει κάτι πολιτικά

Βορίδης για Κασσελάκη: Ασχολούμαστε με τα προσωπικά του γιατί δεν έχει να μας πει κάτι πολιτικά

Από antwnio

Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό “Action24”, μεταξύ άλλων, απάντησε για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο κ. Βορίδης παρατήρησε ότι «το γεγονός ότι συζητάμε για την προσωπική ζωή του κ. Κασσελάκη, σημαίνει ότι δεν έχει κάτι πολύ πολιτικά ενδιαφέρον να μας πει».

Στη δημοσιογραφική παρατήρηση ότι και ο Ανδρέας Παπανδρέου απασχόλησε με την προσωπική του ζωή, αντέτεινε πως ο πρώην πρωθυπουργός ήταν «ένας βαρύς πολιτικός, ο οποίος, ακόμη και στη δύση της πολιτικής του καριέρας […] εξακολουθούσε να είναι ένας πολιτικός», όπου «το βασικό που σε απασχολούσε ήταν η πολιτική του». Αντιθέτως, τώρα, «έχουμε ένα νέο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το ενδιαφέρον είναι όχι τι νέο έχει να μας πει – αν έχει κάτι – αλλά για την προσωπική του ζωή»

Όσον αφορά το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο υπουργός Επικρατείας επανάλαβε τη διαφωνία του, με την ταυτόχρονη επισήμανση, ωστόσο, ότι «από εκεί και πέρα είναι μια επιλογή του πρωθυπουργού, αν κρίνει, όποτε κρίνει, όπως κρίνει». Επιχειρηματολόγησε δε, πως είναι νομικά αδιάφορη η μορφή της σχέσης που συνάπτουμε με άλλους ανθρώπους και «στην απόφαση να παντρευτείς το όλο θεσμικό πλαίσιο είναι διαμορφωμένο κυρίως και πρωτίστως […] να προστατεύσει τα παιδιά […] η βασική μέριμνα του νομοθέτη είναι αυτή».

Τούτου δοθέντος, «κατ’ αρχήν ο γάμος είναι ένας θεσμός, ο οποίος απευθύνεται σε αυτούς που αντικειμενικά έχουν τη δυνατότητα να κάνουν παιδιά, βιολογικά να τεκνοποιήσουν», σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας. Η επιχειρηματολογία του οποίου κατέληξε με το ερώτημα, όπως είπε, «αν η οποιαδήποτε συζήτηση για το γάμο χωρίς να συνοδευθεί από την υιοθεσία, έχει κάποια πρακτική αξία».

Διαβάστε επίσης