Αρχική Πολιτική Βουλή: Πρώτη συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον Στ. Κασσελάκη – «Εθνική ευθύνη και εθνικό στοίχημα η επιστροφή των αποδήμων»

Βουλή: Πρώτη συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον Στ. Κασσελάκη – «Εθνική ευθύνη και εθνικό στοίχημα η επιστροφή των αποδήμων»

Από antwnio

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση περίπου μιας ώρας στο γραφείο του στη Βουλή με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη. Κατά τη διάρκεια του διαλόγου τους μπροστά στις κάμερες, ο κ. Κασσελάκης τόνισε πως αποτελεί «εθνική ευθύνη και εθνικό στοίχημα η επιστροφή των αποδήμων».

Βουλή: Πρώτη συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον Στ. Κασσελάκη – «Εθνική ευθύνη και εθνικό στοίχημα η επιστροφή των αποδήμων»
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Στην αρχή της συνάντησης, μπροστά στις κάμερες, ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον κ. Κασσελάκη για την εκλογή του, του ευχήθηκε καλό μήνα και τον ρώτησε εάν έχει προσαρμοστεί στους καινούργιους χώρους.

«Στη Βουλή όχι ακόμα, αλλά μια μέρα εύχομαι πλήρως. Στο κομματικό περιβάλλον, όμως, σίγουρα. Και στην Ελλάδα», απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρόσθεσε: «Και στην Ελλάδα, που όπως ξέρετε έχουμε ευθύνη να φέρουμε τους απόδημους πίσω. Είναι εθνική ευθύνη. Είναι εθνικό στοίχημαΟι απόδημοι να μπορούν να προσφέρουν στην πατρίδα τους σε μια χώρα με ισονομία και ισοπολιτεία».

«Έχουμε κάνει μια καλή αρχή με το νομοσχέδιο το οποίο δίνει πια τη δυνατότητα σε όλους τους Έλληνες που είναι εγγεγραμμένοι σε εκλογικούς καταλόγους της πατρίδας μας και κατοικούν στο εξωτερικό να ψηφίζουν από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους και νομίζω ότι σε αυτό τουλάχιστον έχουμε ένα εθνικό χρέος όλα τα κόμματα να κινητοποιήσουμε τους Έλληνες αυτούς», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Αυτό όμως είναι ένα δικαίωμα στο εκλέγειν και όχι στο εκλέγεσθαι. Και πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να δώσουμε περιφέρειες στους ομογενείς ώστε να μπορέσουν να εκλέγουν οι ίδιοι εκπροσώπους της δικής τους κοινότητας», αντέτεινε ο κ. Κασσελάκης.

«Αυτά θα τα συζητήσουμε. Ο εκλογικός νόμος ενόψει των εκλογών είναι καθορισμένος και προφανώς το δικαίωμα του εκλέγεσθαι το έχει ο κάθε Έλληνας πολίτης. Είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και φαντάζομαι ότι αυτό ανάμεσα σε πολλά άλλα θα το συζητήσουμε», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ο Έλληνας πολίτης στο εξωτερικό δεν το έχει», ανέφερε ξανά ο κ. Κασσελάκης πριν κλείσουν οι κάμερες και ξεκινήσει η συνάντηση.

πηγή ertnews.gr

Διαβάστε επίσης