Αρχική Διεθνη Νεα Βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία: Το Κρεμλίνο λέει ότι το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου συνάδει με τις πανευρωπαϊκές τάσεις

Βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία: Το Κρεμλίνο λέει ότι το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου συνάδει με τις πανευρωπαϊκές τάσεις

Από antwnio

Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία επιβεβαίωσε την τάση που έχει ήδη παρατηρηθεί σε διάφορες άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σχολίασε σήμερα το Κρεμλίνο.

Ο ακροδεξιός Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν πέτυχε χθες, Κυριακή, ιστορικά υψηλό ποσοστό, αλλά το τελικό αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από τις συμμαχίες που θα σχηματιστούν κατά τις επόμενες ημέρες πριν από τον δεύτερο γύρο στις 7 Ιουλίου.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε στους δημοσιογράφους ότι η Μόσχα παρακολουθεί στενά τις εκλογές στη Γαλλία και ότι θεωρεί ότι το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου αντανακλά μια πανευρωπαϊκή τάση.

“Παρακολουθούμε στενά την πορεία αυτών των εκλογών και οι τάσεις που έχουν ήδη εμφανιστεί σε μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες, περιλαμβανομένης της Γαλλίας, επιβεβαιώνονται. Θα αναμένουμε τον δεύτερο γύρο παρότι οι προτιμήσεις των Γάλλων ψηφοφόρων είναι πάνω-κάτω σαφείς σε εμάς”, κατέληξε ο ίδιος.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε επίσης