Αρχική Διεθνη Νεα Γαλλία: Εξαγριωμένοι αγρότες εισέβαλαν στην Αγροτική έκθεση του Παρισιού λίγο πριν την επίσκεψη Μακρόν (video)

Γαλλία: Εξαγριωμένοι αγρότες εισέβαλαν στην Αγροτική έκθεση του Παρισιού λίγο πριν την επίσκεψη Μακρόν (video)

Από antwnio

Γάλλοι αγρότες εισέβαλαν στην μεγάλη αγροτική έκθεση του Παρισιού το Σάββατο λίγο πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, εν μέσω αντιδράσεων για το κόστος, τη γραφειοκρατία και τους πράσινους κανονισμούς.

Αντιμέτωποι με δεκάδες αστυνομικούς μέσα στην έκθεση, οι εξαγριωμένοι αγρότες φώναζαν και αποδοκίμαζαν, ζητώντας την παραίτηση του Μακρόν και φώναζαν συνθήματα με στόχο τον Γάλλο ηγέτη.

Οι διαδηλωτές των συνδικάτων FNSEA, Νέοι Αγρότες (Jeunes agriculteurs) και Αγροτικός Συντονισμός (Coordination rurale) παραβίασαν μπάρα και εισέβαλαν στο συγκρότημα, σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP.

Συμπλοκές σημειώθηκαν ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και διαδηλωτές που έφεραν διακριτικά σήματα των τριών συνδικάτων, την ώρα που ο Μακρόν άρχιζε να συνομιλεί με στελέχη των συνδικάτων σε άλλο χώρο εκεί κοντά, όπου ήταν ασφαλής. Μέλη των δυνάμεων της τάξης αναπτύχθηκαν στους διαδρόμους του εκθεσιακού χώρου και κατάφεραν να συγκρατήσουν τους διαδηλωτές.

Ο Μακρόν, ο οποίος βρέθηκε νωρίτερα με τους ηγέτες των συνδικάτων Γάλλων αγροτών, ήταν προγραμματισμένο να περπατήσει στα σοκάκια της αγροτικής έκθεσης, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ωστόσο, αναγκάστηκε να ακυρώσει μια συζήτηση που ήθελε να πραγματοποιήσει στην έκθεση με αγρότες, μεταποιητές τροφίμων και λιανοπωλητές, αφού τα συνδικάτα αγροτών δήλωσαν ότι δεν θα εμφανιστούν.

Οι αγρότες διαμαρτύρονται σε όλη την Ευρώπη, ζητώντας καλύτερο εισόδημα, λιγότερη γραφειοκρατία και καταγγέλλοντας τον αθέμιτο ανταγωνισμό από φθηνά ουκρανικά προϊόντα που εισάγονται για να βοηθήσουν την πολεμική προσπάθεια του Κιέβου.

Το απόγευμα της Παρασκευής, δεκάδες τρακτέρ έφτασαν στη γαλλική πρωτεύουσα, κορνάροντας δυνατά. Ένα τρακτέρ έφερε μια πινακίδα που έγραφε: «Μακρόν, σπέρνεις τους σπόρους για μια καταιγίδα – πρόσεχε τι θερίζεις».

«Κάποιοι αγρότες θα προσπαθήσουν να εμποδίσουν τον πρόεδρο (Μακρόν) να εισέλθει στην εμπορική έκθεση», δήλωσε στο Reuters ο Ζαν Λεφέβρ, μέλος της FNSEA, του μεγαλύτερου αγροτικού συνδικάτου της Γαλλίας. «Και αν μπει μέσα, θα ενοχλήσουν τον περίπατό του».

Τέλος, η έκθεση Salon de l’agriculture στο Παρίσι είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός στη Γαλλία, που προσελκύει περίπου 600.000 επισκέπτες σε εννέα ημέρες, σύμφωνα με το France 24.

Διαβάστε επίσης