Αρχική Διεθνη Νεα Γαλλία: Συνάντηση Μακρόν με τους δημάρχους 220 πόλεων που υπέστηκαν καταστροφές από τις πρόσφατες ταραχές

Γαλλία: Συνάντηση Μακρόν με τους δημάρχους 220 πόλεων που υπέστηκαν καταστροφές από τις πρόσφατες ταραχές

Από antwnio

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν υποδέχεται σήμερα τους δημάρχους 220 γαλλικών πόλεων που έχουν υποστεί σημαντικές καταστροφές έπειτα από μία εβδομάδα βίαιων ταραχών.

Μία εβδομάδα μετά τον θάνατο νεαρού κατά την διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, την περασμένη νύκτα έγιναν περιορισμένες συλλήψεις σε σχέση με τις προηγούμενες νύκτες, 72 συνολικά, εκ των οποίων 24 στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού. Νέες καταστροφές σημειώθηκαν ωστόσο σε 24 κτίρια που πυρπολήθηκαν ή υπέστησαν ζημιές σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ 159 οχήματα πυρπολήθηκαν, ανακοίνωσαν οι γαλλικές αρχές.

Τέσσερις επιθέσεις κατά εγκαταστάσεων της αστυνομίας, της χωροφυλακής και της δημοτικής αστυνομίας σημειώθηκαν χθες, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών χωρίς να υπάρξει τραυματισμός αστυνομικού.

Με τη σημερινή συνάντηση, ο Εμανουέλ Μακρόν θέλει να ξεκινήσει μία μακροπρόθεσμη εμπεριστατωμένη προσπάθεια για να γίνουν αντιληπτά τα αίτια που οδήγησαν σε αυτά τα γεγονότα, σύμφωνα με τις υπηρεσίες της Γαλλικής Προεδρίας.

Για την πρώτη του μετακίνηση από την έναρξη της κρίσης, ο Εμανουέλ Μακρόν επέλεξε να επισκεφθεί χθες το βράδυ μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν στρατόπεδο της αστυνομίας στο Παρίσι και στη συνέχεια το αρχηγείο της αστυνομίας του Παρισιού.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης