Αρχική Media Δίωρη στάση εργασίας για τους δημοσιογράφους

Δίωρη στάση εργασίας για τους δημοσιογράφους

Από antwnio

τη στάση εργασίας που κήρυξε η ΕΣΗΕΜ- Θ συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι που εργάζονται σε εφημερίδες και ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Η στάση εργασίας ξεκινά στις 15:00 και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 17:00, λόγω της συνέλευσης της ΕΣΗΕΜ- Θ που αφορά στην ενημέρωση των δημοσιογράφων για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης και το περιεχόμενο των προτάσεων που περιλαμβάνει η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με τους ιδιοκτήτες εφημερίδων και διαδικτυακών ΜΜΕ στη Θεσσαλονίκη.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ- Θ:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ ενημερώνει τους συναδέλφους ότι ανέλαβε την πρωτοβουλία διαπραγμάτευσης Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με τους ιδιοκτήτες εφημερίδων και διαδικτυακών ΜΜΕ που εκδίδονται και λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη.

Με τη σύμβαση αυτή επιχειρείται να κατοχυρωθούν οι όροι απασχόλησης (αμοιβές, ωράριο, άδειες, πνευματικά δικαιώματα κ.ά.) όλων των συναδέλφων στα παραπάνω ΜΜΕ.

Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί ανιχνευτικές συναντήσεις με αρκετούς ιδιοκτήτες, και το πρώτο στάδιο της διαδικασίας βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί τις/τους συναδέλφους που εργάζονται σε διαδικτυακά ΜΜΕ και εφημερίδες της Θεσσαλονίκης σε συνέλευση για να ενημερωθούν για την έως τώρα εξέλιξη της διαπραγμάτευσης και το περιεχόμενο των προτάσεων που περιλαμβάνει η προτεινόμενη σύμβαση.

Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στην ΕΣΗΕΜ-Θ την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024, από τις 15.00 έως τις 17.00. Για τη διευκόλυνση της συνέλευσης, το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ κηρύσσει στάση εργασίας τις ίδιες ώρες, σε όλες τις εφημερίδες και τα διαδικτυακά ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης”.

Διαβάστε επίσης