Αρχική Κοινωνια “Δεν έχει ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτημάτων μας”, λένε οι αγρότες μετά τη συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη

“Δεν έχει ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτημάτων μας”, λένε οι αγρότες μετά τη συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη

Από antwnio

«Δεν έχει ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτημάτων μας. Θα επιστρέψουμε στα μπλόκα μας και θα αποφασίσουμε για την πορεία των κινητοποιήσεων μας», δήλωσε εκπρόσωπος των αγροτών μετά την συνάντηση νωρίτερα, σήμερα, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η συζήτηση εκπροσώπων των αγροτών με τον κ. Μητσοτάκη έγινε σε ήπιο και καλό κλίμα κατανόησης.

Φθηνότερο ρεύμα για όλους τους αγρότες για 2+8 χρόνιΑ

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε φθηνότερο ρεύμα για όλους τους αγρότες για τα επόμενα 2+8 χρόνια.

Με αυτή την πρωτοβουλία εξασφαλίζονται πολύ χαμηλές τιμές στο αγροτικό ρεύμα και εκτιμάται ότι θα διαμορφώσει την KW στα 2 πρώτα χρόνια κάτω από τα 10 λεπτά για τους αγρότες που συμμετέχουν σε συνεργατικά σχήματα ή είναι συνεπείς και κάτω από τα 11 λεπτά για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, ρυθμίζοντας ταυτόχρονα και τα χρέη τους.

Για τα επόμενα 8 χρόνια για το ⅓ της κατανάλωσης η εκτιμώμενη τιμή θα είναι ενιαία στα 9 λεπτά. Αυτό επιτρέπει σε όλους τους αγρότες να κάνουν τον προγραμματισμό τους σε βάθος δεκαετίας.

Αυτή η κίνηση η οποία χαρακτηρίζεται τολμηρή από κυβερνητικές πηγές, έρχεται σε συνέχεια των μέτρων που έχουν ήδη ανακοινωθεί για τη μείωση του αγροτικού ρεύματος, θα χρηματοδοτηθεί πρωτίστως από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης.

Διαβάστε επίσης