Αρχική Διαφορα νεα Δημοσκόπηση “χαστούκι” για Σούνακ – Το 66% των Βρετανών θεωρεί λάθος την ακύρωση της συνάντησης με Μητσοτάκη

Δημοσκόπηση “χαστούκι” για Σούνακ – Το 66% των Βρετανών θεωρεί λάθος την ακύρωση της συνάντησης με Μητσοτάκη

Από antwnio

Οι Βρετανοί “αδειάζουν” τον Ρίσι Σούνακ για την απόφασή του να ακυρώσει τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως δείχνει δημοσκόπηση της YouGov στη Βρετανία.

Η ερώτηση της δημοσκόπησης της ΥοuGov στη Βρετανία για την κίνηση του Ρίσι Σούνακ είναι η ακόλουθη: «Ο πρωθυπουργός ακύρωσε συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα στο Λονδίνο, επειδή ο Έλληνας πρωθυπουργός επανέλαβε σε συνέντευξή του την επιθυμία της χώρας του να επιστραφούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Πιστεύετε ότι η Ντάουνινγκ Στριτ πήρε τη σωστή ή τη λανθασμένη απόφαση να ακυρώσει αυτή τη συνάντηση;».

Το 66% των ερωτηθέντων θεωρεί πως η απόφαση Σούνακ ήταν λάθος, το 22% δεν γνωρίζει ενώ το 11% απάντησε πως η απόφαση ήταν σωστή. Μάλιστα στα ευρήματα ανά κόμμα, δείχνουν πως ακόμη και οι συντηρητικοί σε ποσοστό 59% θεωρούν πως ήταν λάθος η απόφαση.

Ακόμη το 49% των Βρετανών θεωρούν πως τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα, ενώ μόλις το 15% θέλει να παραμείνουν στη Βρετανία. Επίσης ένα 26% δεν έχει πρόβλημα με καμία από τις δύο επιλογές, ενώ 10% απαντά «δεν γνωρίζω».

Σε άλλη σημερινή δημοσκόπηση το 50% πιστεύει πως απόφαση για την τύχη των Γλυπτών του Παρθενώνα πρέπει να πάρει το Βρετανικό Μουσείο, στο οποίο εκτίθενται, έναντι 22% που προτιμά να λάβει την απόφαση η κυβέρνηση της Βρετανίας.

Η YouGov plc είναι μια βρετανική διεθνής εταιρεία έρευνας αγοράς και ανάλυσης δεδομένων μέσω του Διαδικτύου.

Διαβάστε επίσης