Αρχική Κοινωνια Εμβολιασμοί: Πάνω από 200.000 ραντεβού σε λίγες ώρες – Ζήτηση ρεκόρ για τρίτη δόση

Εμβολιασμοί: Πάνω από 200.000 ραντεβού σε λίγες ώρες – Ζήτηση ρεκόρ για τρίτη δόση

Από antwnio

Πάνω από 200.000 ραντεβού για εμβολιασμό, στη συντριπτική τους πλειονότητα για την τρίτη δόση έχουν κλειστεί από χθες το απόγευμα, όταν άνοιξε η σχετική πλατφόρμα, έως τις 10:30 σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν κλειστεί 193.000 ραντεβού για ενισχυτική δόση και περίπου 8.300 για πρώτη δόση. 

Για πολύ μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στο άνοιγμα των ραντεβού για την τρίτη δόση εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού στους τρεις μήνες, έκανε λόγο και ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους το πρωί του Σαββάτου.

Μιλώντας στο Open, ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε πως το άνοιγμα της πλατφόρμας προσέλκυσε ισχυρή απήχηση, μιλώντας για ρεκόρ με 2,2 εκατομμύρια νέους χρήστες.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δίνεται προτεραιότητα στα εμβόλια για όσους κλείνουν για την πρώτη δόση και στη συνέχεια ανοίγουν ραντεβού για την ενισχυτική δόση.

Όπως είπε, την προηγούμενη εβδομάδα είχαν κλειστεί 100.000 ραντεβού για 1η δόση. Μόλις καλύφθηκαν οι 40.000, άνοιξαν και οι υπόλοιπες 60.000 για την 3η δόση, οι οποίες καλύφθηκαν αμέσως.

«Μέσα στη εβδομάδα θα υπάρξει και άλλη διαθεσιμότητα σε ραντεβού», σημείωσε, ενώ σχετικά με καθυστερήσεις που παρουσιάστηκαν στο σύστημα χθες το βράδυ, είπε πως ήταν κάτι αναμενόμενο, καθώς ήταν πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον από τους πολίτες, υπογραμμίζοντας  ότι η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί.

Διαβάστε επίσης