Αρχική Κοινωνια Εξάρχεια: Κάτοικοι και επαγγελματίες διαφωνούν με όσους αντιδρούν για το Μετρό – “Δεν είμαστε αυτόνομο γαλατικό χωριό”

Εξάρχεια: Κάτοικοι και επαγγελματίες διαφωνούν με όσους αντιδρούν για το Μετρό – “Δεν είμαστε αυτόνομο γαλατικό χωριό”

Από antwnio

Διαρκείς είναι οι αντιδράσεις στην πλατεία Εξαρχείων για το κόψιμο δέντρων και τα έργα για το Μετρό. Υπενθυμίζεται ότι απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας οι αιτήσεις κατοίκων της περιοχής να ανασταλούν προσωρινά οι εργασίες για την κατασκευή του μετρό στα Εξάρχεια λόγω δημοσίου συμφέροντος, θεωρώντας προσωρινές και αναστρέψιμες τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, με τη μεταφύτευση ή την αναπλήρωση των δέντρων που θα κοπούν στην πλατεία.

Ο Σύλλογος Κατοίκων και Επαγγελματικών της περιοχής αντιτίθεται σε όσους διαφωνούν με το μετρό στην περιοχή και ξεκαθαρίζουν πως «δεν είμαστε ένα αυτόνομο γαλατικό χωριό».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου «Τα εξάρχεια»:

Μ εαφορμή τα γεγονότα των τελευταίων ημερών που αφορούν τις αντιδράσεις για την κατασκευή του σταθμού μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων, ο Σύλλογος Κατοίκων και Επαγγελματιών Εξαρχείων «ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ», αλλά και ατομικά ως κάτοικοι της περιοχής, επιθυμούμε να επισημάνουμε τα εξής:

Τα Εξάρχεια είναι μια αθηναϊκή γειτονιά και όχι ένα «αυτόνομο γαλατικό χωριό». Συνεπώς, η παρεμπόδιση της υλοποίησης του έργου και τα προσκόμματα που τίθενται με μεθόδους ως επί το πλείστον απολύτως απαράδεκτες (λιθοβολισμός εργαζομένων) μας βρίσκουν εντελώς αντίθετους. Οι διαμαρτυρίες σχετικά με την τύχη των δέντρων της πλατείας είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Άλλωστε η κατασκευάστρια εταιρεία έχει επανειλημμένα ενημερώσει για τις ενέργειες που αφορούν τη μεταφορά τους. Επιδίωξη των διαμαρτυρομένων είναι στην πραγματικότητα η ματαίωση ή η καθυστέρηση του έργου.

Οι κάτοικοι των Εξαρχείων, καθηλωμένοι σε χρόνια σιωπή και βαλλόμενοι από διάφορους χώρους, αποφάσισαν με αυτό το κείμενο να πουν δημόσια και ξεκάθαρα ότι συντάσσονται με την κατασκευή ενός έργου που θα συμβάλει στην αναβάθμιση της ζωής όχι μόνο των κατοίκων και των εργαζομένων της περιοχής αλλά και όλης της Αθήνας.

Είναι καιρός το παραδοσιακό πρόσωπο της αμφισβήτησης να ξεσκονίσει τα συνθήματά του («Τα Εξάρχεια έχουν ιστορία. Έξω το μετρό από την πλατεία») και να υιοθετήσει νέα που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του σήμερα.

Διαβάστε επίσης