Αρχική Ελλαδα Εξώδικο του hellenichoaxes κατά του ΑΚΚΕΛ ανήμερα της 17ης Νοεμβρίου!

Εξώδικο του hellenichoaxes κατά του ΑΚΚΕΛ ανήμερα της 17ης Νοεμβρίου!

Από antwnio

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 17/11/2021                                                                                                                                                                                       

Στη σημαδιακή ημερομηνία της 17 Νοέμβρη επιδόθηκε στο ΑΚΕΛ εξώδικο από τα ellinikahoaxes.gr με το στρατιωτικό παράγγελμα από τον επιλοχία του  facebook να μην τους χαρακτηρίζουμε ως ΕΣΑτζήδες, Στρατοχωροφύλακες κλπ και να σταματήσουμε να λέμε ότι κόβουν την πρόσβαση στο facebook. Το εξώδικο κλείνει με απαίτηση να δημοσιεύσουμε κείμενο που μας στέλνουν, με το οποίο απαιτούν να ζητούμε συγνώμη.

Το εξώδικο αποτελεί προσπάθεια πολιτικής φίμωσης του ΑΚΚΕΛ. Οι χαρακτηρισμοί είναι πολιτική αξιολόγηση για τα στελέχη που λειτουργούν την ιστοσελίδα με βάση μάλιστα και καταγγελίες από πρώην συνεργάτες της για ολοκληρωτικό πνεύμα που υπάρχει μέσα στα πρωτοκλασάτα στελέχη της, σε συνδυασμό με τη στρατιωτική ιδιότητα αυτών. Αυτή ακριβώς η στρατιωτική ιδιότητα αποτελεί απόλυτο απαγορευτικό για αυτούς να κάνουν αυτήν την δραστηριότητα που κάνουν με την συγκεκριμένη ιστοσελίδα (διατάξεις του Ν.Δ 1400/1973).

Αλήθεια τώρα πως τα Hellenic hoaxes εντόπισαν την συγκεκριμένη ανάρτηση ανάμεσα σε 7.560.000 χρήστες του Facebook στην Ελλάδα; Μήπως το συγκεκριμένο εξώδικο αποτελεί παραδοχή πως παρακολουθούν συνεχώς το προφίλ του προέδρου του ΑΚΚΕΛ Βάκη Τσιομπανίδη;

Η αδιαφάνεια λειτουργίας του facebook αποτελεί το θεμελιώδες στοιχείο στο άλλο θέμα του εξωδίκου, δηλαδή για τις ποινές και αποκλεισμούς ή διαγραφές. Τα ellinikahoaxes παρέχουν στοιχεία ζωτικής σημασίας στο αυτοματοποιημένο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης του facebook που ελέγχει το περιεχόμενο και εφαρμόζει αποκλεισμούς, διαγραφές και γενικά ποινές για την παραβίαση σε αυτό που ονομάζει “πολιτική του facebook”.

Η ιστοσελίδα ellinikahoaxes αποτελεί τον φορέα για λογαριασμό του facebook που ελέγχει το περιεχόμενο στην ελληνική γλώσσα και το χαρακτηρίζει ως ψευδείς ειδήσεις και με αυτό τον τρόπο παράγει θεμελιώδους σημασίας λειτουργικά δεδομένα για το σύστημα της facebook που κάνει τις διακοπές ποινές κλπ. Αν δεν υπήρχε η ιστοσελίδα ως φορέας το σύστημα της facebook δεν θα μπορούσε να κάνει αυτό που κάνει. Η ύπαρξη και λειτουργία της είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη.

Κανένας δεν είπε ότι οι ίδιοι πατούν τα πλήκτρα. Η ύπαρξη τους όμως και η λειτουργία τους αποτελούν στοιχεία, που χωρίς αυτά, το συγκεκριμένο αυτόματο σύστημα (υποτίθεται τεχνητής νοημοσύνης) δεν θα μπορούσε να κάνει τις διαγραφές αποκλεισμούς χειρισμούς ποινές κλπ. Αυτό όμως που δεν μας λένε στο εξώδικο τα Hellenic hoaxes, αλλά το γράφουν στην επίσημη ιστοσελίδα τους είναι πως έχουν την δυνατότητα να ρίχνουν χαμηλά την αναγνωσιμότητα κάποιας ανάρτησης, δηλαδή να την βλέπουν ελάχιστοι ή και καθόλου διαδικτυακοί “φίλοι”. Στην ουσία με αυτήν την τακτική φιμώνουν όποιον θέλουν ή όποιον έχουν πάρει “εντολές” να τον εξαφανίσουν από τον κόσμο του Facebook. Δεν θεωρούμε τυχαίο το γεγονός πως επικοινωνούν συνέχεια μαζί μας φίλοι και ψηφοφόροι και μας λένε πως έχουν πολύ καιρό να δούμε ανάρτηση από το ΑΚΚΕΛ ή τον πρόεδρο. Με τον τρόπο αυτό προεκλογικά επηρεάζουν και το εκλογικό αποτέλεσμα, όπως και να έχει όμως είναι και ανήθικο και αντιδεοντολογικό.

Τον Σεπτέμβριο 2021 μάλιστα η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ότι αυτά τα συστήματα «Τεχνητής Νοημοσύνης» αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και πρέπει να μπει μορατόριουμ στην πώληση και χρήση τους.

Με το εξώδικο τα στελέχη της εν λόγω ιστοσελίδας προσπαθούν επίσης να σταματήσουν και την αξιολόγηση φορέων που χρησιμοποιούν την κρίσιμη υποδομή δικτύων τα οποία κατέχουν οι Έλληνες πολίτες είτε αυτά είναι ασύρματα είτε καλωδιακά και μέσω αυτών υλοποιείται η επικοινωνία του διαδικτύου.

Τόσο το Facebook όσο και τα “hoaxes” υπάρχουν και λειτουργούν Επειδή οι Έλληνες πολίτες και οι άλλοι πολίτες των άλλων χωρών τους επιτρέπουν να χρησιμοποιούν δίκτυα που εμείς έχουμε την ιδιοκτησία τους. Συνεπώς έχουμε και το δικαίωμα να αξιολογούμε και να ελέγχουμε όλους αυτούς που χρησιμοποιούν την κρίσιμη υποδομή δικτύων μας. Κυρίως όταν ο ΟΗΕ δημόσια προειδοποιεί ούτε τα δεδομένα των συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης τα οποία χρησιμοποιούν στοιχεία των “hoaxes” αποτελούν τέτοιο σοβαρό κίνδυνο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και φυσικά τη Δημοκρατία. Εκτός και αν η facebook δημοσιοποιήσει όλα τα στοιχεία για αυτά τα συστήματα και αποδειχθεί ότι αυτά που δημοσιοποιούν τα “hoaxes” δεν έχουν καμία χρήση στην «απόφαση» για κόψιμο, υποβάθμιση της αναγνωσιμότητας και γενικά επιβολή αυθαίρετων ποινών από το facebook.

Το ΑΚΚΕΛ και ο πρόεδρος συνεχίζουν ακάθεκτοι τον ανένδοτο αγώνα κατά του βρώμικου συστήματος και δεν μας τρομάζει καμία απειλή από κανέναν.

Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας – ΑΚΚΕΛ

Agriculture and Livestock Party of Greece – AKKEL

πηγή egersi .gr

 

Διαβάστε επίσης