Αρχική Κοινωνια Επίθεση θαλάσσιας χελώνας σε λουόμενη στο Λιμένι

Επίθεση θαλάσσιας χελώνας σε λουόμενη στο Λιμένι

Από antwnio

Από εκεί που δεν το περιμένεις η θάλασσα μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη. Μια υποβρύχια συνάντηση σημαίνει μια άνιση μάχη με ένα ζώο που επιτίθεται από θέση ισχύος, εβρισκόμενο στο φυσικό του περιβάλλον.

Η Ειρήνη Βυζιργιαννάκη, θύμα επιθέσεως από χελώνα, αναφέρει πως ενώ βρισκόταν μέσα στο νερό, σε κοντινή απόσταση από την ακτή δέχθηκε από πίσω το δάγκωμα του ζώου, με αποτέλεσμα να πανικοβληθεί και να αρχίσει να καλεί σε βοήθεια.

Ευτυχώς στην περίπτωση της κ. Βυζιργιαννάκη, τρείς άνδρες άκουσαν τις φωνές της στην ακτή και άμεσα έσπευσαν να την απελευθερώσουν από το στόμα της χελώνας, που την τραβούσε στον βυθό.

Επίθεση θαλάσσιας χελώνας σε λουόμενη στο Λιμένι 

Πινακίδα ενημερώνει τους λουόμενους στην συγκεκριμένη παραλία για την ύπαρξη χελωνών, αλλά οι περισσότεροι θεωρούν ότι δεν πρέπει να ενοχλούν τα ζώα και όχι ότι κινδυνεύουν από αυτά.

Στο κέντρο υγείας ενημερώθηκε ότι από το 2019 σημειώθηκαν περισσότερα από 200 περιστατικά επιθέσεων. Ένα ογκώδες ζώο, προκαλεί τρόμο και μπορεί μια από τις επιθέσεις να μην έχει καλή κατάληξη όπως με την κ. Βυζιργιαννάκη, αλλά από το σόκ να προκληθεί κάποιο δυστύχημα.

Επίθεση θαλάσσιας χελώνας σε λουόμενη στο Λιμένι 

Η κολύμβηση σε μικρή απόσταση από την ακτή και η τεταμένη προσοχή εκ μέρους των λουομένων είναι οι βασικές συμβουλές των ειδικών για να αποφεύγονται παρόμοια  συμβάντα, στην θάλασσα που είναι ένα άξενο περιβάλλον για τον άνθρωπο.

πηγή ertnews.gr

Διαβάστε επίσης