Αρχική Ελλαδα Επίθεση Κ. Καραμανλή στην κυβέρνηση: H Ευρώπη εξαρτάται από την Ελλάδα, να σταλεί μήνυμα στα Σκόπια

Επίθεση Κ. Καραμανλή στην κυβέρνηση: H Ευρώπη εξαρτάται από την Ελλάδα, να σταλεί μήνυμα στα Σκόπια

Από antwnio

Μετά τους «κεραυνούς» του Αντώνη Σαμαρά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης στην παρουσίαση του βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη στο Πολεμικό Μουσείο, στο βήμα ανέβηκε ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος επίσης εξαπέλυσε βέλη κατά του πρωθυπουργού και των πολιτικών που ακολουθεί.

«Είναι ώρα επείγοντος συναγερμού», ήταν η πρώτη ατάκα του κ. Καραμανλή που έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου. Αρχικά μιλώντας για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, είπε: «Η Ευρώπη στην οποία πιστέψαμε και για την οποία αγωνιστήκαμε, διολισθαίνει σε βαθιά κρίση».

Ο πρώην πρωθυπουργός κατηγόρησε την Ευρώπη για το χειρισμό της ελληνικής κρίσης, ενώ έκανε λόγο για απαξίωση όσων σέβονται τις ρίζες τους, την πίστη τους και την εθνική τους υπερηφάνεια. Παράλληλα, μίλησε για κίνδυνο ανάφλεξης στα εθνικά Βαλκάνια.

«Να σταλεί ένα καθαρό μήνυμα στην Αλβανία και στα Σκόπια», ζήτησε και είπε πως «η Ευρώπη εξαρτάται από την Ελλάδα. Αναφέρθηκε σε στρεβλή παγκοσμιοποίηση και σε πολυπολιτισμικότητα που “προσβάλει τις βαθιές εθνικές ρίζες”.

Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά που οι κύριοι Σαμαράς και Καραμανλής πραγματοποιούν κοινή εμφάνιση και μάλιστα σε ένα τάιμινγκ όχι ουδέτερο.

Τέλος, οι δύο άνδρες και στο παρελθόν έλαβαν ξεκάθαρες αποστάσεις από τους χειρισμούς της κυβέρνησης σε μια σειρά θεμάτων.

Διαβάστε επίσης