Αρχική Διεθνη Νεα Ερντογάν στη Σύνοδο Κορυφής: Η τραγωδία στη Γάζα έχει ξεπεράσει τα όρια ανοχής της ανθρωπότητας

Ερντογάν στη Σύνοδο Κορυφής: Η τραγωδία στη Γάζα έχει ξεπεράσει τα όρια ανοχής της ανθρωπότητας

Από antwnio

«Η τραγωδία που λαμβάνει στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη έχει πλέον ξεπεράσει τα όρια ανοχής της ανθρωπότητας. Τίποτα από αυτά που γίνονται στη Γάζα δεν μπορεί να εξηγηθεί με βάση το δικαίωμα στην αυτοάμυνα». Με αυτή τη φράση, ο Ταγίπ Ερντογάν βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί εναντίον του Ισραήλ για την κατάσταση στη Γάζα, στη διάρκεια διαδικτυακής του τοποθέτησης στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της G20.

«Καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, ζούμε, πλέον, άλλη μια κρίση από τις 7 Οκτωβρίου. Η τραγωδία που λαμβάνει χώρα στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, ιδίως στη Γάζα, έχει πλέον ξεπεράσει τα όρια της ανοχής της ανθρωπότητας. Όπως γνωρίζετε, πριν από 2 ημέρες, η 20η Νοεμβρίου ήταν η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Δυστυχώς, σχεδόν 7 χιλιάδες αθώα παλαιστινιακά παιδιά δεν έζησαν για να δουν αυτή τη μέρα. Γιατί η ισραηλινή διοίκηση στέρησε το πιο βασικό δικαίωμα 14 χιλιάδων αμάχων, συμπεριλαμβανομένων αυτών των παιδιών, το δικαίωμα στη ζωή» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Εδώ διαπράττονται ξεκάθαρα εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Αυτοί που τα έκαναν πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον της συνείδησης της ανθρωπότητας και του διεθνούς δικαίου. Με τα πρόσφατα γεγονότα, όλοι μας είδαμε ξανά τη σημασία της δημιουργίας ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους που θα ζει ειρηνικά δίπλα στο Ισραήλ, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, με βάση τα σύνορα του 1967. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη μαζί με άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας και ως εγγυητές. Συνεχίζουμε επίσης την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και σας καλώ να λάβετε κι εσείς τα απαραίτητα μέτρα για την παροχή ανθρωπιστικής και ιατρικής βοήθειας στη Γάζα».

 

Διαβάστε επίσης