Αρχική Διεθνη Νεα Ζαχάροβα “μαινόμενη” κατά Δύσης: Μέρος υβριδικού πολέμου η προσπάθεια απαλλοτρίωσης ρωσικών assets

Ζαχάροβα “μαινόμενη” κατά Δύσης: Μέρος υβριδικού πολέμου η προσπάθεια απαλλοτρίωσης ρωσικών assets

Από antwnio

Το ρωσικό Yπουργείο Εξωτερικών δήλωσε την Τετάρτη ότι οι προσπάθειες των δυτικών χωρών να απαλλοτριώσουν ρωσικά περιουσιακά στοιχεία παραβιάζουν το νομοθετικό πλαίσιο στην ίδια τη Δύση και θέτουν σε κίνδυνο το διεθνές χρηματοοικονομικό σύστημα.

Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα χαρακτήρισε τέτοιες απόπειρες “νεοαποικιακές” και μέρος ενός “υβριδικού πολέμου” που είπε ότι η Δύση διεξάγει εναντίον της Μόσχας.

Λίγο μετά την έναρξη της γενικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, οι ισχυρές οικονομικά δυτικές χώρες, όπως εκφράζονται κυρίως μέσω του οχήματος των G7, πάγωσαν ρωσικά περιουσιακά στοιχεία συνολικής αξίας περί τα 300 δισ. δολάρια.

Έκτοτε, υπάρχει εντατική συζήτηση σχετικά με τη χρησιμοποίησή τους για την ενίσχυση της άμυνας της Ουκρανίας, ωστόσο η μερική ή συνολική απαλλοτρίωση τους δεν έχει προχωρήσει, υπό τον φόβο ότι θα μπορούσε να υπονομεύσει τη διεθνή εμπιστοσύνη στους δυτικούς χρηματοοικονομικούς θεσμούς και οργανισμούς .πηγή capital.gr

Διαβάστε επίσης