Αρχική Διεθνη Νεα Ζελένσκι: Η είσοδος της Ουκρανίας στο NATO θα έκανε πιο δυνατή τη συμμαχία

Ζελένσκι: Η είσοδος της Ουκρανίας στο NATO θα έκανε πιο δυνατή τη συμμαχία

Από antwnio

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε για άλλη μια φορά η χώρα του να ενταχθεί στο NATO το συντομότερο δυνατό, εν μέσω του πολέμου που εξαπέλυσε η Ρωσία εναντίον της τον Φεβρουάριο του 2022.

Δήλωσε πως συζήτησε με τον πολωνό ομόλογό του Αντρέι Ντούντα χθες Τετάρτη για τη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού στο Βίλνιους τον επόμενο μήνα.

“Αυτή ακριβώς είναι η στιγμή που η ρωσική αλαζονική υπόθεση πως στο NATO φοβούνται τη Ρωσία πρέπει να κομματιαστεί τελείως”, δήλωσε ο κ. Ζελένσκι στο βραδινό διάγγελμά του.

Αυτή η υπόθεση “τροφοδοτεί τις επιθετικές φιλοδοξίες της Ρωσίας. Πρέπει και μπορούμε να τις εξουδετερώσουμε”, επέμεινε και διαβεβαίωσε πως η ένταξη της Ουκρανίας θα κάνει πιο δυνατή τη στρατιωτική συμμαχία.

Αναφέρθηκε επίσης στην προετοιμασία διεθνούς συνόδου για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας στο Λονδίνο, τονίζοντας πως θέλει να αποκατασταθούν όλα όσα έχουν καταστραφεί στη χώρα του, καθώς έτσι θα “ηττηθεί” κατ’ αυτόν “όχι μόνο ο επιτιθέμενος, αλλά η ίδια η ιδέα της επίθεσης”.

Ακόμη, επέκρινε την πλημμελή εφαρμογή των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, αναφερόμενος σε πυραυλικό πλήγμα των ρωσικών δυνάμεων στην Οδησσό. Πολλά συστατικά του πυραύλου που χρησιμοποιήθηκε προέρχονταν από άλλες χώρες, είπε, ενώ αν εφαρμόζονταν με συνέπεια οι κυρώσεις η Μόσχα δεν θα μπορούσε πλέον να χρησιμοποιεί τέτοια όπλα εναντίον της χώρας του.

Το NATO επέδειξε ενιαία στάση μετά την εισβολή του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, πάντως δεν έχει ακόμη συμφωνήσει στον οδικό χάρτη της εισδοχής της χώρας αυτής στις τάξεις της. Το να προχωρήσει άμεσα μοιάζει απίθανο όσο η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο, καθώς αυτό θα συνεπαγόταν πως η συμμαχία θα εμπλεκόταν στη σύρραξη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης