Αρχική Διεθνη Νεα Η Αυστραλία εμποδίζει την ανέγερση νέας πρεσβείας της Ρωσίας

Η Αυστραλία εμποδίζει την ανέγερση νέας πρεσβείας της Ρωσίας

Από antwnio

Η αυστραλιανή κυβέρνηση θα εμποδίσει την οικοδόμηση νέας πρεσβείας της Ρωσίας πλάι στο κοινοβούλιο της χώρας της Ωκεανίας, στην Καμπέρα, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζι, επικαλούμενος κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια.

“Η κυβέρνηση έλαβε πολύ σαφείς συστάσεις ασφαλείας, για τον κίνδυνο που θα ήγειρε η νέα ρωσική παρουσία τόσο κοντά στο κοινοβούλιο”, δήλωσε ο κ. Αλμπανέζι σε δημοσιογράφους.

Η Ρωσία εκμισθώνει οικόπεδο πλάι στο κοινοβούλιο της Αυστραλίας στην Καμπέρα. Η αυστραλιανή κυβέρνηση έχει ήδη προσπαθήσει, ανεπιτυχώς, να ακυρωθεί το μισθωτήριο, το οποίο υπεγράφη αρχικά το 2008.

Ο κ. Αλμπανέζι εξήγησε πως αφού εξερευνήθηκαν, μάταια, όλες οι πιθανές νομικές οδοί, θα ψηφιστεί νόμος από το κοινοβούλιο της χώρας που θα αποτρέπει ρητώς την ανέγερση νέας ρωσικής πρεσβείας στο συγκεκριμένο οικόπεδο.

“Ενεργούμε πολύ γρήγορα” προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι “το νοικιασμένο οικόπεδο δεν θα μετατραπεί σε επίσημη διπλωματική παρουσία” της Ρωσίας, επέμεινε ο πρωθυπουργός.

Για την υπουργό Εσωτερικών Κλέαρ Ο’Νιλ, η νέα πρεσβεία που θέλει να οικοδομήσει η Ρωσία αποτελεί προφανή απειλή για την εθνική ασφάλεια της Αυστραλίας.

“Το κυριότερο πρόβλημα (…) είναι η τοποθεσία της. Βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο κοινοβούλιο”, ανέφερε.

Η ρωσική πρεσβεία βρίσκεται σήμερα στη συνοικία Γκρίφιθ, στο νότιο τμήμα της πόλης και εκεί θα παραμείνει, συνόψισε ο κ. Αλμπανέζι.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης