Αρχική Εκκλησία Η Εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί» στην Αθήνα

Η Εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί» στην Αθήνα

Από antwnio

Το Άξιον Εστί, η Εφέστια εικόνα της Παναγίας που βρίσκεται στο Πρωτάτο, στις Καρυές του Αγίου Όρους έρχεται στην Αθήνα προς προσκύνηση και ενίσχυση των Ελλήνων που δοκιμάζονται. Η Παναγία, η Μάνα των Ελλήνων στις δύσκολες στιγμές  έρχεται για να γιατρέψει τις πληγές του σώματος και της ψυχής των Ελλήνων που δοκιμάζονται.

Θα παραμείνει προς προσκύνηση στη Μητρόπολη Αθηνών από τις 15 έως και τις 27 Μαρτίου 2023. Η υποδοχή θα γίνει με τιμές αρχηγού Κράτους στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, κληρικούς και πιστούς.

Στη συνέχεια εν πομπή, κληρικοί και λαϊκοί θα την συνοδεύσουν στην Πλατεία Μητροπόλεως και στη Μητρόπολη Αθηνών. Κατά την Άφιξή της θα τελεσθεί στον Καθεδρικό ναό της Αθήνας Δοξολογία και αμέσως μετά η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων και ο Ιερός Παρακλητικός Κανών προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Τη σχετική εγκύκλιο εξέδωσε την 1η Μαρτίου η Αρχιεπισκοπή Αθηνών έχει αριθμό 16 και απευθύνεται στις Ιερές Μονές και στους Κληρικούς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Το κείμενο της εγκυκλίου θα αναγνωστεί σε όλους τους ναούς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών μετά τους Α και Β Χαιρετισμούς.

Διαβάστε επίσης