Αρχική Διεθνη Νεα Η Τουρκία εξαπέλυσε πλήγματα κατά των Κούρδων της Συρίας – Τουλάχιστον δύο νεκροί

Η Τουρκία εξαπέλυσε πλήγματα κατά των Κούρδων της Συρίας – Τουλάχιστον δύο νεκροί

Από antwnio

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF, στις οποίες επικρατούν οι Κούρδοι των YPG), που ελέγχουν το βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας, επιβεβαίωσαν σήμερα ότι δύο από τους μαχητές τους σκοτώθηκαν σε τουρκικές αεροπορικές επιδρομές.

“Τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στοχοθέτησαν δύο οχήματα, μεταξύ των οποίων ένα αυτοκίνητο που επιχειρούσε να σώσει τραυματίες και μια στρατιωτική θέση των δυνάμεών μας στην περιοχή Ταλ Χαμίς”, ανακοίνωσαν οι SDF σε ένα δελτίο τύπου.

“Δύο μαχητές μας σκοτώθηκαν”, συμπληρώνεται στο κείμενο.

Ο τουρκικός στρατός, που αναπτύσσει στρατιώτες στο βόρειο τμήμα της Συρίας, πραγματοποιεί συχνά πλήγματα εναντίον των ζωνών που ελέγχουν οι Κούρδοι στο βορειοανατολική Συρία.

Από την πλευρά του, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια ΜΚΟ που εδρεύει στη Βρετανία αλλά διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο πηγών στη Συρία, ανέφερε πως οι τουρκικοί βομβαρδισμοί προκάλεσαν τον θάνατο τριών ανθρώπων στις τάξεις των SDF, μεταξύ αυτών ενός αξιωματικού.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διευκρίνισε πως “ένα στρατιωτικό όχημα και ένα ασθενοφόρο στοχοθετήθηκαν από ένα τουρκικό ντρόουν”.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε επίσης