Αρχική Εκκλησία Θεοφάνια στο Ηράκλειο: Οι τολμηροί και ο κολυμβητής που έπιασε τον Σταυρό – Έπεσαν μέχρι και μικρά κορίτσια στη θάλασσα (video)

Θεοφάνια στο Ηράκλειο: Οι τολμηροί και ο κολυμβητής που έπιασε τον Σταυρό – Έπεσαν μέχρι και μικρά κορίτσια στη θάλασσα (video)

Από antwnio

Με λαμπρότητα και την πρέπουσα θρησκευτική κατάνυξη αλλά και χωρίς υγειονομικούς περιορισμούς γιορτάζονται σε όλη τη χώρα τα «Θεοφάνεια» και ο Αγιασμός των υδάτων. Πλήθος κόσμου βρέθηκε από νωρίς το πρωί και στους ναούς της Κρήτης ενώ με μεγαλοπρέπεια ακολούθησε ο καθαγιασμός των υδάτων σε πόλεις και χωριά του νησιού.

Σήμερα αγιάζονται τα ύδατα με τον ιερέα να ρίχνει τον Σταυρό σε θαλάσσιο χώρο λιμανιών, σε όχθες ποταμών ή λιμνών και στην ανάγκη σε δεξαμενές νερού, κατά μίμηση της Βάπτισης του Θεανθρώπου. Στο Ηράκλειο, ο αγιασμός των υδάτων και η επίσημη κατάδυση έγινε στο χώρο του Ενετικού Λιμανιού.

Ο κ. Κωνσταντίνος Καλοχριστιανάκης ήταν ο κολυμβητής που έπιασε τον Σταυρό, ενώ μεταξύ αυτών που προσπάθησαν μέσα στα παγωμένα νερά ήταν και κορίτσια.

Ο κ. Καλοχριστιανάκης βουτά, όπως δήλωσε, για δεύτερη φορά σε Τελετή Αγιασμού Υδάτων και είναι η πρώτη φορά που πιάνει τον Σταυρό! Δείτε τις εικόνες του cretalive.gr.

Διαβάστε επίσης