Αρχική Κοινωνια Θεσσαλονίκη-Δίκη Άλκη: Ένοχοι και οι “δώδεκα”-Μετατροπή της βασικής κατηγορίας σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο

Θεσσαλονίκη-Δίκη Άλκη: Ένοχοι και οι “δώδεκα”-Μετατροπή της βασικής κατηγορίας σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο

Από antwnio

Ενόχους κήρυξε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης και τους δώδεκα κατηγορούμενους για την άγρια δολοφονία του Άλκη Καμπανού, το βράδυ της 1η Φεβρουαρίου του 2022 στη Χαριλάου.

Το δικαστήριο μετέτρεψε τη βασική κατηγορία της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τη δολοφονία του Άλκη, ένοχοι για ανθρωποκτονία από κοινού με ενδεχόμενο δόλο κρίθηκαν οι επτά εκ των δώδεκα και οι πέντε για συνέργεια.

Σε ό,τι αφορά τον τραυματισμό του φίλου του Άλκη, οι πέντε κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο και οι επτά για συνέργεια.

Αναφορικά με τον τρίτο νεαρό της παρέας, ο ένας βαρύνεται με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο, και οι υπόλοιποι έντεκα για συνέργεια.

Όλοι οι κατηγορούμενοι κηρύχθηκαν ένοχοι για επίθεση με αθλητικά χαρακτηριστικά και για κατοχή αντικειμένων με τον αθλητικό νόμο.

Οι γονείς του Άλκη άκουσαν ψύχραιμα την ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Αυτή τη στιγμή, στην κατάμεστη δικαστική αίθουσα, επικρατεί ένταση από συγγενείς και φίλους των θυμάτων που αποδοκιμάζουν τους κατηγορούμενους. Πολλοί φωνάζουν “δολοφόνοι” και ισόβια. Οπαδοί του Άρη παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω από την αίθουσα του πρώτου ορόφου και φωνάζουν συνθήματα, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο.

Η δίκη διεκόπη για λίγο, προκειμένου οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων να ζητήσουν ελαφρυντικά.

πηγή ertnews.gr

Διαβάστε επίσης