Αρχική Κοινωνια Θεσσαλονίκη: Εικόνες καταστροφής από τα επεισόδια – Πολίτες προσπαθούσαν να σώσουν τις περιουσίες τους (φωτο)

Θεσσαλονίκη: Εικόνες καταστροφής από τα επεισόδια – Πολίτες προσπαθούσαν να σώσουν τις περιουσίες τους (φωτο)

Από antwnio
Επεισόδια που θύμισαν τον μαύρο Δεκέμβρη του 2008 σημειώθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μετά τη λήξη της πορείας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Μπορεί να μην είχαν μεγάλη διάρκεια όμως είχαν ένταση. 150 νεαροί, ανάμεσά τους και αρκετοί ανήλικοι, έκαιγαν ότι έβρισκαν στο πέρασμά τους.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν στην οδό Εγνατία μπροστά στο κτίριο της ΕΥΑΘ, όμως πολύ γρήγορα επεκτάθηκαν σε μεγάλο τμήμα του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης. Οι διμοιρίες των ΜΑΤ απώθησαν τους νεαρούς. Όσο οι νεαροί καταδιώκονταν από τις διμοιρίες των ΜΑΤ πετούσαν μολότοφ, πέτρες, μπουκάλια, σιδερόβεργες και ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους.

Από τη μανία των ταραξιών πλήθος πολιτών είδε τις περιουσίες του να καταστρέφονται. Δεκάδες σταθμευμένα ΙΧ και μηχανάκια υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τις φλόγες των μολότοφ. Κουκουλοφόροι προκάλεσαν φθορές και σε καταστήματα. Δεκάδες κάδοι απορριμμάτων έγιναν παρανάλωμα του πυρός. Την ώρα των επεισοδίων οι πολίτες ζητούσαν την βοήθεια της Αστυνομίας. Αρκετοί βγήκαν στους δρόμους και προσπαθούσαν με μπουκάλια και λάστιχα να σβήσουν τις φωτιές. Έβλεπαν από τα μπαλκόνια τους τους κουκουλοφόρους να πυρπολούν στοίβες απορριμμάτων και φώναζαν «θα καούμε ζωντανοί».

Δείτε εικόνες καταστροφής από το κέντρο της Θεσσαλονίκης:

Πηγή thestival.gr

Διαβάστε επίσης