Αρχική Κοινωνια Θεσσαλονίκη: Με αντίσκηνα η ολονύχτια διαμαρτυρία υπέρ της Παλαιστίνης στον Λευκό Πύργο (φωτο & video)

Θεσσαλονίκη: Με αντίσκηνα η ολονύχτια διαμαρτυρία υπέρ της Παλαιστίνης στον Λευκό Πύργο (φωτο & video)

Από antwnio

Ολονύχτια διαμαρτυρία αλληλεγγύης προς τον λαό της Παλαιστίνης πραγματοποιείται σήμερα στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα μπροστά από τον Λευκό Πύργο.

Στην κινητοποίηση που ήδη έχει ξεκινήσει συμμετέχουν φοιτητικοί σύλλογοι, μέλη εργατικών σωματείων της πόλης καθώς και άλλων συλλογικοτήτων.

Μάλιστα, όπως φαίνεται και στις εικόνες του thestival.gr, οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία έχουν στήσει αντίσκηνα μπροστά από τον Λευκό Πύργο προκειμένου να διανυκτερεύσουν και να στείλουν το δικό τους μήνυμα υπέρ της Παλαιστίνης, ζητώντας -όπως λένε- να σταματήσει η γενοκτονία από το Ισραήλ.

Το “παρών” στην κινητοποίηση δίνει και ο Ασσόκι Σέντκιεκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλαδος“Η σημερινή εκδήλωση είναι εναντίον της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας. Αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή στη Λωρίδα της Γάζας είναι γενοκτονία σε βάρος του παλαιστινιακού λαού και δεν είναι πόλεμος εναντίον της Χαράς. Τα παιδιά της Παλαιστίνης έχουν σκοτωθεί από τα όπλα της Αμερικής, της Γερμανίας και της Αγγλίας. Η νίκη στο τέλος θα είναι δική μας. Δεν υπάρχει περίπτωση το αίμα που χύθηκε από τον παλαιστινιακό λαό να πάει άδικα”, υποστήριξε σε δηλώσεις του.

Η διαμαρτυρία ξεκίνησε πριν από τις 19:00, μπροστά από τον Λευκό Πύργο. Οι συμμετέχοντες ανήρτησαν σημαίες και πανό με συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης, ενώ κρέμασαν σε σχοινιά φωτογραφίες από διάφορες κινητοποιήσεις ανά τον κόσμο αλλά και από την εμπόλεμη ζώνη στη Γάζα. “Λευτεριά στην Παλαιστίνη”, “Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά. Με την Παλαιστίνη”, “Stop the massacre now. Free Palestine”, αναγράφονται -μεταξύ άλλων- στα πανό.

Σε δήλωσή της, η Χριστίνα Σταμούλη, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου του τμήματος Χημείας του ΑΠΘ, τόνισε: “Πραγματοποιούμε διαμαρτυρία αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό για τη γενοκτονία που υφίσταται από το κράτος- δολοφόνος που είναι το Ισραήλ και για να ενώσουμε τις φωνές μας με τους λαούς όλου του κόσμου που αγωνίζονται για να δείξουν την αλληλεγγύη τους στη φρικαλεότητα και στη βία που διαπράττεται αυτή τη στιγμή. Απέναντι σε αυτό το έγκλημα δεν κλείνουμε τα μάτια. Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για να απεμπλακεί η χώρα μας από τη σφαγή, για να γυρίσει πίσω η φρεγάτα ΥΔΡΑ, για να δυναμώσει ακόμη περισσότερο ο αγώνας για να ζήσουν οι λαοί ειρηνικά”.

Αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη ομιλίες από εκπροσώπους των συμμετεχόντων. Οι φοιτητές αναφέρουν ότι θα παραμείνουν στο σημείο μέχρι νωρίς το πρωί της Τρίτης.

Διαβάστε επίσης