Αρχική Κοινωνια Θεσσαλονίκη: Πανικός από αγωγό ύδρευσης που έσπασε – Πλημμύρισε η Ερμού

Θεσσαλονίκη: Πανικός από αγωγό ύδρευσης που έσπασε – Πλημμύρισε η Ερμού

Από antwnio

Πανικός προκλήθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου 5 Αυγούστου στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην οδό Ερμού, από αγωγό ύδρευσης που έσπασε και προκάλεσε εκτεταμένη πλημμύρα στην περιοχή. Ο δρόμος μετατράπηκε σε ποτάμι και, αυτή τη στιγμή, είναι κλειστή η Ερμούαπό το ύψος της Καρόλου Ντηλ έως το ύψος της Βενιζέλου, στο κέντρο της πόλης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο αγωγός έσπασε στην οδό Ερμού 33, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το σημείο, να φουσκώσει το οδόστρωμα και η Τροχαία να χρειαστεί να διακόψει την κυκλοφορία.

Στο σημείο έχουν πλημμυρίσει υπόγεια, ενώ τα νερά μπήκαν και σε ισόγειο ξενοδοχείο, όπου το νερό έφτασε το ένα μέτρο και χρειάστηκε απάντληση υδάτων. Τουρίστες βγήκαν από αυτό με σακούλες στα πόδια.

Υποσταθμός του ΔΕΔΔΗΕ υπάρχει σε παρακείμενο σημείο, όπου ακούστηκαν δύο εκρήξεις αλλά αναμένεται να γίνει αυτοψία για να εξακριβωθούν τα αίτια. Στην περιοχή σημειώθηκε διακοπή ρεύματος, με όλες τις επιχειρήσεις να έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι, ενώ από τον όγκο του νερού έχουν υποστεί ζημίες και εμπορεύματα.

Αυτή τη στιγμή συνεργεία με σκαπτικά μηχανήματα προσπαθούν να αποκαταστήσουν τη βλάβη, ενώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις, η κατάσταση αναμένεται να εξομαλυνθεί τις μεσημβρινές ώρες.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Διαβάστε επίσης