Αρχική Κοινωνια Θεσσαλονίκη: Παράσταση διαμαρτυρίας εργαζομένων του ΟΑΣΘ – Αντιδρούν στην παραχώρηση δρομολογίων σε ιδιώτες

Θεσσαλονίκη: Παράσταση διαμαρτυρίας εργαζομένων του ΟΑΣΘ – Αντιδρούν στην παραχώρηση δρομολογίων σε ιδιώτες

Από antwnio

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΟΑΣΘ, στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής εργαζόμενοι του Οργανισμού, στο πλαίσιο της 4ωρης στάσης εργασίας που έχουν προκηρύξει από τις 10:00 έως τις 14:00.

Κύρια αιτήματα των εργαζομένων είναι η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας -ζήτημα για το οποίο εγκαλούν τα υπουργεία Υποδομών- Μεταφορών και Οικονομικών για κοροϊδία-, αλλά και κατάργηση κάθε ιδιωτικής επιχειρηματικής δράσης, με αφορμή και τον διαγωνισμό που είναι στα σκαριά για την παραχώρηση συγκοινωνιακού έργου σε ιδιώτες, καταγγέλλοντας πως πλέον αυξάνεται η αποζημίωση σε αυτούς από τα 24 εκατ. ευρώ στα 65.

«Η σημερινή διαμαρτυρία έχει να κάνει τόσο με την αδιαλλαξία της κυβέρνησης στο θέμα της υπογραφής συλλογικής σύμβασης εργασίας, όσο και με το επερχόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για την οριστική ιδιωτικοποίηση της συγκοινωνίας στην πόλη μας», ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Νικήτας Τσαρίδης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ.

«Είναι απαράδεκτο ο λαός να πληρώνει συγκοινωνία που εκτελούν τα ΚΤΕΛ, με την παροχή της υπηρεσίας τους να αποζημιώνεται περίπου 24 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Το ποσό αυτό, με το νέο νομοσχέδιο θα απογειώνεται στα 65 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Θα έχουμε δηλαδή έναν τριπλασιασμό του ποσού της αποζημίωσης», συμπλήρωσε και τόνισε πως πέρα από τα παραπάνω, οι εργαζόμενοι ζητούν να υπογραφούν άμεσα οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και να αυξηθούν οι μισθοί των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες.

 

πηγή .thestival.gr

Διαβάστε επίσης