Αρχική Πολιτική Θυμωμένος Καρατζαφέρης με Σαμαρά και Χατζηνικολάου…

Θυμωμένος Καρατζαφέρης με Σαμαρά και Χατζηνικολάου…

Από antwnio

Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021                                                                                                                               

Θυμωμένος Καρατζαφέρης με Σαμαρά και Χατζηνικολάου…

Καλοί φίλοι από το παρελθόν, που ακόμα αντέχουν να βλέπουν στον τηλεοπτικό σταθμό ART TV  την καθημερινή εκπομπή του Γιώργου Καρατζαφέρη, με ενημερώνουν ότι τελευταία “τα χώνει” δυνατά κατά του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, που εκτός των άλλων, τον αποκαλεί προδότη, αλλά και κατά του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου!

Ωστόσο, οι λίγοι τηλεθεατές που έχουν απομείνει να παρακολουθούν αυτόν τον τηλεοπτικό δίαυλο, θα αναρωτιούνται, γιατί άραγε τέτοιο μένος;

Επειδή υπήρξα 11 χρόνια στο ΛΑΟΣ, όπου διατέλεσα 4 χρόνια Αν. Γ.Γ. Κεντρικής Επιτροπής, αλλά και 8 χρόνια στο Εκτελεστικό Γραφείο του ΛΑΟΣ, όντας εκλεγμένος από την Κ.Ε. του κόμματος, θα ήθελα να βοηθήσω όσους εκφράζουν απορίες για την τελευταίως επιθετική ρητορική του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη κατά των κυρίων Σαμαρά και Χατζηνικολάου!

Ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης συνεργάστηκε άψογα με τον κ. Αντώνη Σαμαρά (δεν ήταν προδότης τότε;) και τον κ. Γιώργο Παπανδρέου στον σχηματισμό της κυβέρνησης Λουκά Παπαδήμου (Νοέμβριος 2011- Μάιος 2012) με την συναίνεση και την υποστήριξη των κομμάτων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ!

Όπου ο Γιώργος Καρατζαφέρης επέβαλε για Πρωθυπουργό, τον πρώην Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (μαζί με το ΔΝΤ και την ΕΕ επέβαλαν τα Μνημόνια δανεισμού της Ελλάδος) και πρώην Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Λουκά Παπαδήμο!

Τότε αν δεν κάνω λάθος, υπήρχε κοινή συμφωνία των τριών αρχηγών για υπουργοποίησή τους! Όμως στην συνέχεια ο Αντώνης Σαμαράς αρνήθηκε και έτσι η κυβέρνηση σχηματίστηκε από στελέχη των τριών συνεταιρικών κομμάτων! Στην οποία, κυβέρνηση Παπαδήμου, συμμετείχαν 4 από τον ΛΑΟΣ!

Μάκης Βορίδης (Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων), Γεώργιος Γεωργίου (Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμύνης), Άδωνις Γεωργιάδης (Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας) και Αστέριος Ροντούλης (Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων)!

Έτσι, πρώτον, ο Γιώργος Καρατζαφέρης έμεινε με τον καημό που δεν έγινε υπουργός και δεύτερον, ο Σαμαράς αργότερα πήρε στην ΝΔ τους Βορίδη, Γεωργιάδη και Πλεύρη (σημερινούς πρωτοκλασάτους υπουργούς στη ΝΔ) σηματοδοτώντας στη συνέχεια τη διάλυση του ΛΑΟΣ!

Όσον αφορά το δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου, γνωρίζω πως οι σχέσεις τους ήταν άριστες! Μάλιστα την εποχή που ξέσπασε το σκάνδαλο της Siemens, o κ. Νίκος Χατζηνικολάου παρουσίαζε το κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων στον τηλεοπτικό σταθμό Alter Channel TV! Εκείνη την εποχή λοιπόν, ο Γιώργος Καρατζαφέρης πολύ συχνά φιλοξενείτο στο κεντρικό ΔΕ του παραπάνω τηλεοπτικού σταθμού! Αφού τηλεφωνούσε στον κ. Χατζηνικολάου, ενημερώνοντάς τον πως έχει να κάνει σπουδαίες αποκαλύψεις!

Ωστόσο στην περίπτωση του κ. Χατζηνικολάου, είναι ανεξήγητη η επίθεση τελευταία του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη! Τι να μεσολάβησε άραγε;;

Συγχαρητήρια επιστολή του ΑΚΚΕΛ στον ΟΗΕ…

Με επιστολή του προς την Ύπατη Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Michelle Bachelet, το ΑΚΚΕΛ εκφράζει τα συγχαρητήριά του για τις δηλώσεις της σχετικά με τον καταναγκαστικό εμβολιασμό και την καταδίκη του καταναγκασμού.

Χαρακτηριστικά δήλωσε, ότι οι υποχρεώσεις εμβολίων πρέπει να είναι σε συμμόρφωση με τις αρχές της νομιμότητας, της αναγκαιότητας, της αναλογικότητας και της μη διάκρισης και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνεται εμβόλιο αναγκαστικά στους ανθρώπους. Προχώρησε ακόμη περισσότερο λέγοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εμβολιάζονται οι άνθρωποι με τη βία ακόμη και αν η άρνηση ενός ανθρώπου να συμμορφωθεί σε εμβολιασμό μπορεί να έχει νομικές συνέπειες όπως για παράδειγμα πρόστιμο.

Τα προαναφερθέντα δημιουργούν ένα απόλυτο προηγούμενο και ουσιαστικά έναν τοίχο απαγόρευσης σε οποιαδήποτε κυβέρνηση να επιβάλει οποιαδήποτε μορφή υποχρεωτικού εμβολιασμού σε πολίτες και προφανώς απαγορεύει και την τιμωρία τους με πρόστιμο.

Και όλα αυτά, όχι από έναν οποιονδήποτε, αλλά από την ανώτατη ηγεσία του αρμόδιου φορέα του ΟΗΕ και μάλιστα από μία γυναίκα η οποία έχει Ελληνοβασκική καταγωγή από τους προπαππούδες της και οικογενειακό ιστορικό μάχης και Αντίστασης κατά της Χούντας του Πινοσέτ στη Χιλή. Όπως εκείνη, πολέμησαν τον Πινοσέτ στη Χιλή, έτσι και εμείς πολεμούμε στην Ελλάδα το … τον Μητσοτάκη, τον Πινό(κιο)σετ και όλα τα ψέματα και απάτες που έχει κάνει κατά του ελληνικού λαού.

Μετά από αυτή τη δήλωση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου σε “κανονικές συνθήκες” θα είχαμε ενέργειες από δικαστές κατά του Μητσοτακικού καθεστώτος.

Γιατί ακόμη δεν κουνήθηκε ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ;;

Μητσοτάκη παραιτήσου…

«Διαμαρτυρία πραγματοποιούν αυτή την ώρα (Παρασκευή πρωί) οι υγειονομικοί σε αναστολή και πολίτες έξω από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης!

Ενόψει της επίσκεψης του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη και της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα.

Οι διαμαρτυρόμενοι, οι οποίοι αντιδρούν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, έχουν αναρτήσει πανό “Έλληνα ξύπνα επιτέλους. Η αναστολή μου στοιχίζει τη ζωή σου” και “Μητσοτάκης παραιτήσου”!

Θέλουμε να απευθύνουμε στον κ. Πλεύρη το ερώτημά μας, γιατί βρισκόμαστε σε αναστολή εφόσον και οι εμβολιασμένοι συνάδελφοι μας νοσούν και μεταδίδουν τον ιό. Ευελπιστούμε να μας ακούσει”, ανέφερε στο Thestival νοσηλεύτρια του ΑΧΕΠΑ, Δόμνα Γκέγκα, η οποία βρίσκεται σε αναστολή εργασίας.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα εγκαινιάσει στις 12:30 την Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του ΑΧΕΠΑ. Η πλήρως εξοπλισμένη νέα Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων, η οποία διαθέτει οχτώ κλίνες και ήδη είναι έτοιμη να υποδεχτεί του πρώτους ασθενείς. Η Μονάδα, που θα καλύψει το Τμήμα Ειδικών Λοιμώξεων του ΑΧΕΠΑ, δημιουργήθηκε σε ανεξάρτητο βοηθητικό χώρο του Νοσοκομείου, ο οποίος ανακαινίστηκε χάρη σε δωρεές. Σε πρώτη φάση θα μεταφερθούν στη νέα Μονάδα ασθενείς της άσηπτης νοσηλείας, αλλά υπάρχει δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί και για ασθενείς με Covid και ως Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Στις 15:00 ο υπουργός Υγείας θα εγκαινιάσει τη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας “Νίκος Κούρκουλος” του Θεαγενείου, που δημιουργήθηκε χάρη στην προσωπική δωρεά της Μαριάννας Λάτση, στην περιοχή Ρίγανη της Πυλαίας.» (από το ειδησεογραφικό διαδικτυακό πόρταλ antonionews.gr)!

Να και μια φορά που συμφωνώ με τον Ιερώνυμο…

Πολλές φορές, δικαίως νομίζω, έχω κριτικάρει πολύ έντονα τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο!

Ωστόσο, δεν μπορώ να μην αναφερθώ ευμενώς σε δυο σημεία της προσφώνησής του προς τον Πάπα της Ρώμης Φραγκίσκο, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα!

Το πρώτο σημείο:

 «…Μαζί οφείλουμε να κι­νη­το­ποι­ή­σουμε τούς βρά­χους, τα τείχη και την αδιαλλαξία των ισχυρών της γης. Αρκετά πιά με τα όμορφα λό­για. Οι συ­νάν­θρω­ποί μας στο Αφγανιστάν δεν μπορούν να αντέξουν αυτές τις δο­κι­μα­σίες. Θα αναγκασθούν να φύ­γουν και δυστυχώς να ερ­γα­λει­ο­ποι­η­θούν από Κράτη, όπως συ­στη­μα­τικά γίνεται από την γει­το­νική μας χώρα Τουρ­κία. Αναγκαζόμενοι να βρούνε ασφαλείς χώ­ρους, πιθανόν να οδηγηθούν σε συγ­κρού­σεις, πο­λι­τι­κές ἤ θρη­σκευ­τι­κές. Χρέος μας λοι­πόν αποτελεί να στα­μα­τή­σουμε την με­τα­να­στευ­τική ροή εν τη γε­νέ­σει της. Τώρα!

Δεν υπάρχει άλλος χρό­νος! Το χρωστάμε στα παι­διά μας και στις επερχόμενες γε­νεές. Άλλωστε, το προ­σφυ­γικό είναι πε­ρί­πλοκο ζή­τημα. Πέ­ραν των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών ανισοτήτων, ενέχει επίσης οντολογικές προ­ε­κτά­σεις.

Απορρέει από την ανισότητα πού βι­ώ­νε­ται, όταν το ανόμοιο δεν βρί­σκε­ται εντός σχέ­σεως. Και αυτό, ως χριστιανούς και θεολόγους, μάς απασχολεί ιδιαιτέρως….»!

Το δεύτερο σημείο:

«Σέ μία ιδιαιτέρως ιστορική συγ­κυ­ρία για την Πα­τρίδα μας, όπου παρήλθαν δι­α­κό­σια (200) έτη από της εθνικής μας πα­λιγ­γε­νε­σίας,  από τούς αγώνες και τίς θυ­σίες των ηρώων μας απέναντι στο σκο­τάδι πού ήθελε να επιβάλει τότε ο οθωμανικός ζυ­γός. Νί­κησε όμως το φως, επικράτησε η πί­στη, εδραιώθηκαν οι θυ­σίες και αναδείχθηκε εκ νέου το λί­κνο τῆς δη­μο­κρα­τίας.

Η Υμετέρα Α­γι­ό­της, ως ο σε­μνός και ταυτοχρόνως δυ­να­μι­κός Ηγέτης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, θεωρούμε ότι κατά την ιστορική αύτη συγ­κυ­ρία δι­α­θέ­τετε το θάρ­ρος και την ειλικρίνεια να εξετάσετε τις α­στο­χίες και τις πα­ρα­λεί­ψεις πα­τέ­ρων Σας, οι οποίοι δεν έστερξαν στον Αγώνα τού λαού μας για ελευθερία.

Δεν είναι πρόθεσής μου να Σάς φέρω σέ δύ­σκολη θέση.

Θεωρώ όμως ότι με­ταξύ όσων θέ­λουν να ονομάζονται και να είναι εν Χριστώ αδελφοί, η κα­λύ­τερη γλώσσα είναι και πα­ρα­μέ­νει η ειλικρίνεια.

Μακριά και πέρα από μάς η κακώς εννοούμενη δι­πλω­μα­τία και οι δι­πλω­μα­τι­κές δι­ερ­γα­σίες…»!

ΠΗΓΗ EGERSI.GR

 

Διαβάστε επίσης