Αρχική Πολιτική Θ. Φωτίου: Είναι αδιανόητο να λέει ο κ. Μητσοτάκης ότι έχουμε πανδημία ανεμβολίαστων – Κινδυνεύουμε όλοι, οι εμβολιασμένοι με τους ανεμβολίαστους είναι συγκοινωνούντα δοχεία

Θ. Φωτίου: Είναι αδιανόητο να λέει ο κ. Μητσοτάκης ότι έχουμε πανδημία ανεμβολίαστων – Κινδυνεύουμε όλοι, οι εμβολιασμένοι με τους ανεμβολίαστους είναι συγκοινωνούντα δοχεία

Από antwnio

Καλεσμένη στην εκπομπή «Σήμερα» στον Σκάϊ και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου, η Θεανώ Φωτίου, αναπληρώτρια τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Νότιου Τομέα Αθήνας, τόνισε τα εξής:

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός είναι ανεπαρκή, αποσπασματικά και αναντίστοιχα της κρίσιμης κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε. Δεν αλλάζουν ποιοτικά την κατάσταση που χαρακτηρίζεται από ένα δίπολο. Από τη μία, είναι η αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας που αποτυπώνεται στον δείκτη θανάτων-είμαστε πρώτοι σε θανάτους ανά εκατομμύριο πολιτών στην Ευρώπη. Και από την άλλη, είναι η αποτυχία της εμβολιαστικής εκστρατείας-είμαστε στη 18η θέση στην Ευρώπη, με 65% κάλυψη.

Η κυβέρνηση δεν έχει πείσει γιατί θεωρεί την πανδημία μπόρα που θα περάσει, συνεχώς διανύουμε το τελευταίο μίλι, και όταν βλέπει ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν βάζει επικεφαλής στη μάχη ως υπουργό υγείας τον άνθρωπο που έχει πει ότι δεν είναι δουλειά του κράτους να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν. Για αυτό ζητάμε να φύγει τώρα ο κ. Πλεύρης από το υπουργείο Υγείας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προτείνει συγκεκριμένα μέτρα:

1. Για το ΕΣΥ: Άμεσα επίταξη ιδιωτικών κλινικών και στρατιωτικών νοσοκομείων γιατί αλλιώς δεν αποσυμπιέζεται το σύστημα με τις ΜΕΘ.

Να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, 6.500 υγειονομικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί έχουν βγει εκτός του συστήματος υγείας. Ενώ έχουμε 2.500 λιγότερους μόνιμους υγειονομικούς σε σύγκριση με το 2019.

Να ακυρώσει τις μειώσεις των δαπανών υγείας που έχει προαναγγείλει για το 2022, και είναι 920 εκατομμύρια ευρώ. Τι μήνυμα στέλνει στον λαό όταν σε αυτή την κατάσταση, μειώνει τις δαπάνες στο ΕΣΥ;

2. Αυστηρότερα μέτρα στον εμβολιασμό στα σώματα ασφαλείας και στον στρατό. Είναι αδιανόητο να σου ζητά πιστοποιητικό εμβολιασμού ένας μη εμβολιασμένος αστυνομικός.

3. Να ακυρώσει τις συγχωνεύσεις στα σχολεία και να προχωρήσει σε αραίωμα των μαθητών στις τάξεις και σε προσλήψεις.

4. Να αυξήσει τα δρομολόγια στα μέσα μαζικής μεταφοράς ακόμα και με επιτάξεις οχημάτων και να βάλει εξαερισμό στο μετρό.

5. Να επανέλθει η τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

6. Προτείνουμε για να πειστεί ο κόσμος που έχει χάσει την εμπιστοσύνη του μια συστηματική καμπάνια για τον εμβολιασμό πόρτα-πόρτα με τους επαγγελματίες της υγείας, το Βοήθεια στο Σπίτι και τις κινητές μονάδες υγείας.

Είναι αδιανόητο να λέει ο κ. Μητσοτάκης ότι έχουμε πανδημία ανεμβολίαστων. Κινδυνεύουμε όλοι και πλέον ξέρουμε ότι και οι εμβολιασμένοι μετά από μερικούς μήνες δεν είμαστε προστατευμένοι. Οι εμβολιασμένοι με τους ανεμβολίαστους είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Για αυτό προτείνουμε μαζικά δωρεάν τεστ για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Η ΝΔ για να ωφεληθεί πολιτικά έκανε το τεράστιο λάθος, στέλνοντας μήνυμα εφησυχασμού, να μιλάει κάθε δύο μήνες για το τελευταίο μίλι που διανύουμε της πανδημίας. Αυτό αποδείχτηκε καταστροφικό για τους εμβολιασμούς.

Διαβάστε επίσης