Αρχική Εκκλησία Ιερώνυμος για ταυτότητες: Να σκεφτόμαστε σοβαρά – Να έχουμε εμπιστοσύνη στην Εκκλησία

Ιερώνυμος για ταυτότητες: Να σκεφτόμαστε σοβαρά – Να έχουμε εμπιστοσύνη στην Εκκλησία

Από antwnio

Χρειάζεται σύνεση και φρόνηση», αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος για το ζήτημα των ταυτοτήτων.

«Σκεφθείτε ότι κάποιοι από τους συνανθρώπους μας, που σήμερα συνωστίζονται να εκδώσουν ταυτότητες, μπορεί να ήσαν ανάμεσα σε εκείνους που διαδήλωναν εναντίον αυτών των ίδιων ταυτοτήτων επειδή δεν ανέγραψαν το θρήσκευμα. Γι’ αυτό χρειάζεται να σκεφτόμαστε σοβαρά και να μην αντιδρούμε παρορμητικά», τόνισε ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το ζήτημα που έχει προκύψει με την έκδοση των νέων ταυτοτήτων και σημείωσε ότι «πρέπει να περιμένουμε τις αποφάσεις της Συνόδου και να εμπιστευόμαστε την Εκκλησία. Είναι πιο σημαντικό να μένουμε ενωμένοι με τις αποφάσεις της Εκκλησίας παρά προσκολλημένοι στην ατομική μας γνώμη».

Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος πρότεινε για ακόμη μία φορά να περιμένουμε τις θέσεις της Συνόδου. «Καλούμαστε να έχουμε εμπιστοσύνη στην Εκκλησία, η οποία με σοβαρότητα, σκέψη και σοφία παίρνει τις αποφάσεις», πρόσθεσε ο κ. Ιερώνυμος.

Διαβάστε επίσης