Αρχική Ελλαδα Καλλιάνος: Θα απέχω από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια

Καλλιάνος: Θα απέχω από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια

Από antwnio

Ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Καλλιάνος, μέσα από βίντεο που ανέβασε στον λογαριασμό του στο Facebook ξεκαθάρισε τις προθέσεις του σχετικά με την στάση που θα κρατήσει στην ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Θα απέχω της ψηφοφορίας» ξεκαθάρισε, ενώ σε άλλο σημείο επισήμανε τα εξής: «Είναι πολιτική πράξη του πρωθυπουργού με ισχυρό νόημα δημοκρατίας η δήλωσή του ότι δεν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας. Θεωρώ ότι το σύμφωνο συμβίωσης είναι αρκετό, θα ήταν αρκετό με μία συγκεκριμένη τροποποίηση»

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Γιάννη Καλλιάνου:

Έχω κατ’ επανάληψη τονίσει πως πορεύομαι με έναν συγκεκριμένο τρόπο σε όλη τη διάρκεια της ζωής μου, δηλαδή ακολουθώ σταθερά και πιστά συγκεκριμένες αρχές, αξίες, συγκεκριμένα θρησκευτικά πιστεύω που μου έδωσε η οικογένειά μου και ασφαλώς μεταφέρω κι εγώ στη δική μου οικογένεια.

Είναι πολιτική πράξη του πρωθυπουργού με ισχυρό νόημα δημοκρατίας η δήλωσή του ότι δεν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας για το εν λόγω σχέδιο νόμου το οποίο έχει έναν τόσο δυνατό χαρακτήρα συνείδησης. Προσωπικά τον συγχαίρω γι’ αυτήν του την απόφαση.

Επομένως αγαπητές φίλες και φίλοι, σεβόμενος τη γνώμη χιλιάδων συμπολιτών μου, οι οποίοι με εμπιστεύτηκαν και με εμπιστεύονται να τους εκπροσωπώ όλα αυτά τα χρόνια στη Βουλή, δηλώνω ότι δεν προτίθεμαι να ψηφίσω το σχέδιο νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Προσωπικά θεωρώ ότι το σύμφωνο συμβίωσης είναι αρκετό, θα ήταν αρκετό με μία συγκεκριμένη τροποποίηση.

Θα απέχω επομένως της ψηφοφορίας, επιθυμώντας να είναι προς όλες και όλους απολύτως σαφές ότι η θέση μου σε ένα καθαρά συνειδησιακό ζήτημα δεν έρχεται σε αντίθεση με την πλήρη και απόλυτη στοίχισή μου δίπλα στη Νέα Δημοκρατία και δίπλα στον πρωθυπουργό μας.

Διαβάστε επίσης