Αρχική Κοινωνια “Καμπανάκι” Παπαδόπουλου για μεγάλο σεισμό – Οι 3 περιοχές που βρίσκονται σε κίνδυνο

“Καμπανάκι” Παπαδόπουλου για μεγάλο σεισμό – Οι 3 περιοχές που βρίσκονται σε κίνδυνο

Από antwnio

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος σήμερα βρέθηκε στο Action24 και έκανε λόγο για υψηλό κίνδυνο σεισμικής έξαρσης στην Ελλάδα.

«Το θέμα των σεισμών στη χώρα μας είναι γενικότερο και περνάμε περιόδους ηρεμίας και περιόδους εξάρσεων όπως αυτή της περιόδου 2019-2021 που την ακολούθησε μια περίοδο ύφεσης από τον Οκτώβριο του 2021 μέχρι σήμερα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα έχουμε επόμενη περίοδο έξαρσης. Αυτός είναι νόμος με τον οποίο δουλεύει ο πλανήτης», είπε χαρακτηριστικά ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Σημείωσε δε, ότι «δεν υπάρχει κάποιος που μπορεί να προβλέψει πότε και πού θα συμβεί κάτι».

Οι περιοχές με τον μεγαλύτερο κίνδυνο

Όσον αφορά τις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο», ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στο «Κεντρικό Ιόνιο, στο τρίγωνο Λευκάδα-Ζάκυνθος-Κεφαλονιά, τον Κορινθιακό και την περιοχή των Δωδεκανήσων, το ανατολικό σεισμικό ελληνικό τόξο».

«Έχει πολλά και μεγάλα ενεργά ρήγματα ανάμεσα στα οποία και αυτό τον Αλκυονίδων που έδωσε τον σεισμό του 1981 αλλά και αυτό που έδωσε τον σεισμό του Αιγίου. Οι ισχυροί σεισμοί εκεί επαναλαμβάνονται κάθε περίπου 35 χρόνια κατά μέσο όρο, έχουμε αρχίσει να υπερβαίνουμε τον μέσο όρο οπότε αργά ή γρήγορα θα ξαναζήσουμε είτε σε αυτή είτε σε άλλες ισχυρούς σεισμούς».

«Η μεγάλη αξία έγκειται στο να προλαμβάνουμε, να τηρείται με ευλάβεια ο αντισεισμικός κανονισμός, να προχωρήσουμε σε ελέγχους» κατέληξε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Διαβάστε επίσης