Αρχική Πολιτική Κασσελάκης: Θα γίνω πρωθυπουργός – Προφανώς έχω κάνει λάθη, αλλά δεν βρήκα στρωμένο κρεβάτι

Κασσελάκης: Θα γίνω πρωθυπουργός – Προφανώς έχω κάνει λάθη, αλλά δεν βρήκα στρωμένο κρεβάτι

Από antwnio

Βέβαιος ότι θα ηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές και θα γίνει πρωθυπουργός εμφανίζεται σε συνέντευξη στα «Νέα Σαββατοκύριακο», ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που “σήκωσε το γάντι” που πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την παρέμβασή του λίγο πριν το συνέδριο του κόμματος ανακοινώνοντας εσωκομματικές εκλογές, απαντά θετικά στην ερώτηση αν πιστεύει ότι θα γίνει πρωθυπουργός. «Εάν ήταν να είχα εκλεγεί μόνο για τις ευρωεκλογές, να μου το είχανε πει πριν κατέβω για πρόεδρος του κόμματος», αναφέρει και σημειώνει ότι θα μείνει τόσο στην Ελλάδα όσο και στο κόμμα, μετά την ανάδειξη προέδρου στον νέο γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

«1.000%. Και νομίζω ότι κάθε μέρα που περνάει το καταλαβαίνει αυτό ο κόσμος. Δεν υπάρχει τίποτε που μπορεί να κάνει κανείς, εκτός από την ίδια τη βάση του κόμματος, για να με κάνει να αποχωρήσω», λέει χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση που θέτει τον πήχη για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, ο Στέφανος Κασσελάκης απαντά:

«Εγώ θέλω να γίνει η μεγάλη ανατροπή. Κάνω κάτι το οποίο δεν έχει ξαναγίνει στη χώρα: Aντί να αποφασίσω εγώ το ψηφοδέλτιο, λέω στα μέλη και τους φίλους του κόμματος “αποφασίστε εσείς ποιοι θέλετε να είναι οι προοδευτικοί άνθρωποι που θα εκπροσωπήσουν το κόμμα”. Για όσους θεωρούν ότι οι αποφάσεις μου είναι αυταρχικές, το αντίθετο ισχύει. Είμαι εντελώς εγκρατής ως πρόεδρος του κόμματος».

Όπως υποστηρίζει ο στόχος είναι η πρώτη θέση, ενώ απαντά αρνητικά στο αν θα παραιτηθεί στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει πολύ χαμηλό ποσοστό, κάτι που αποκλείει.

«Προφανώς έχω κάνει λάθη, αλλά δεν βρήκα στρωμένο κρεβάτι στον ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει σε άλλο σημείο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υπεραμύνεται της πολιτικής του λέγοντας: «Εγώ δεν έδιωξα κανέναν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνοι αποφάσισαν να φύγουν από την πρώτη μέρα που εξελέγην πρόεδρος. Αλλά ποιοι είναι εκείνοι; Είναι μερικά στελέχη που είχαν συνηθίσει σε παλιές κομματικές δομές. Το τελευταίο συνέδριο άλλαξε το κόμμα για να δώσει έμφαση και φωνή στη βάση του. Η πρώτη απόδειξη αυτής της φωνής είναι η δική μου εκλογή».

Διαβάστε επίσης