Αρχική Διεθνη Νεα Κατάρριψη ουκρανικού drone στην περιφέρεια Καλούγκα, ανακοίνωσε η Μόσχα

Κατάρριψη ουκρανικού drone στην περιφέρεια Καλούγκα, ανακοίνωσε η Μόσχα

Από antwnio

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα πως κατέρριψε ένα ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην περιφέρεια Καλούγκα, σε απόσταση μικρότερη των 200 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Μόσχας, με φόντο τον πολλαπλασιασμό των επιθέσεων αυτού του τύπου με στόχο τη ρωσική πρωτεύουσα.

«Ένα drone καταρρίφθηκε από το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας στην περιοχή του Φερζικόφσκι» στη διάρκεια της νύκτας, έγραψε στην πλατφόρμα Telegram ο κυβερνήτης της περιφέρειας Καλούγκα Βλαντισλάβ Σάπσα.

Κατά το περιστατικό «δεν επλήγησαν ούτε άνθρωποι ούτε υποδομές», διαβεβαίωσε.

Στις 3 Αυγούστου, οι ρωσικές αρχές είχαν υποστηρίξει πως επτά ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροπλάνα καταρρίφθηκαν στην περιφέρεια αυτή, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 180 χιλιομέτρων από τη Μόσχα.

Οι επιθέσεις ουκρανικών drones έχουν πολλαπλασιασθεί τις τελευταίες εβδομάδες στο ρωσικό έδαφος, συχνά με στόχο τη Μόσχα και την προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας.

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν ανακοίνωσε χθες, Κυριακή, πως ένα drone, που είχε στόχο τη ρωσική πρωτεύουσα, καταρρίφθηκε από τις δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας.

Σύμφωνα με τις αρχές, η Μόσχα υπέστη την περασμένη εβδομάδα επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ένα από τα οποία προκάλεσε ζημιές σε κτίριο γραφείων στην επιχειρηματική συνοικία, το οποίο έγινε στόχος δύο φορές μέσα σε μερικές ημέρες.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης